Сопот се готви за грандиозно посрещане на Нова година с

...
Сопот се готви за грандиозно посрещане на Нова година с
Коментари Харесай

Горан Брегович пее на Нова година в Сопот

Сопот се готви за грандиозно посрещане на Нова година с Горан Брегович на площада под звездното небе. Геният на балканската музика води в града под Балкана част от своя оркестър „ Ъндърграунд ”. Формацията ще огласи Стремската котловина с невероятните шлагери „ Едирлези ” и „ Месечина ”.

Кметът на общината Деян Дойнов към този момент предложения своите съграждани, както и жителите на прилежащите обитаеми места в новогодишната нощ да честват дружно край сцената, на която ще забиват Брегович и неговите музиканти. Те идват по покана на някогашния кмет на Каварна Цонко Цонев. Кметъла и Деян Дойнов се сприятелиха преди години, водени от общата им обич към рока. Цонев поддържа контакти с най-хубавите реализатори на рок у нас и по света, а още преди три години той докара в града на Вазов звездата от „ Рейнбоу ” Дуги Уайт, а след това оказа помощ на общината и за още няколко грандиозни рок концерта.

Честването на Коледа и Нова година в Сопот към този момент стартира. Утре в града се открива коледен базар, с приходите от него ще бъдат подкрепени деца в потребност. Сувенирите за базара се създават от малчуганите в Центъра за работа с деца.

На 25 декември незабавно след Рождественската света литургия в църквата „ Св. св. Петър и Павел ” в Сопот с шейна, водена от елена Рудолф, ще дойде Дядо Коледа. Добрият дъртак ще донесе дарове на децата. След това отварят няколко скари и бурета с вино, а кметът Деян Дойнов ще почерпи с нежни мезета и вино своите съграждани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР