Sony се готви да открие собствен магазин за мобилни игри,

...
Sony се готви да открие собствен магазин за мобилни игри,
Коментари Харесай

Sony подготвя собствен магазин за мобилни игри

Sony се готви да открие личен магазин за мобилни игри, написа порталът TweakTown. През последните години японската компания усилва вложенията си в тази област, само че към момента не е постигнала триумф в тази тенденция.

TweakTown показва, че в PlayStation Studios Mobile има свободна позиция. От описанието му излиза наяве, че Sony желае да наеме софтуерен инженер, който да управлява създаването и разгръщането на магазина за мобилни игри. Специалистът ще работи и в партньорство с вътрешните екипи на Sony за свързване на мобилните игри с услугите на PlayStation и ще обезпечава надзор на качеството на плановете.

Sony на процедура няма мобилни игри, с изключение на Fate/Grand Order. Въпреки това тя поставя обилни старания да придвижи извънредните си игри на PC. През 2021 година Sony закупи студията Firesprite и Valkyrie, с цел да ускори опциите си за мобилни игри.

Година по-късно компанията купи разработчика на мобилни игри Savage Game Studios, който по-късно беше преименуван на Neon Koi.

Този месец президентът на Xbox Сара Бонд разгласи, че Microsoft има намерение да пусне собствен магазин за мобилни игри през юли. Миналата година пазарът на мобилни игри е бил на стойност близо 90 милиарда $.

През април 2021 година Sony разгласява публикация за разкриване на работно място за началник на PlayStation Studios, който ще се концентрира върху преместването на игри за PlayStation на мобилни устройства. По това време компанията към момента се опитваше да слее своята марка за игри с бизнеса си със смарт телефони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР