Sony с гордост обяви, че престижната асоциация Techincal Image Press

...
Sony с гордост обяви, че престижната асоциация Techincal Image Press
Коментари Харесай

Sony печели в 5 категории на наградите TIPA Awards 2020, сред които “Най-добър пълноформатен професионален фотоапарат”

Sony с горделивост разгласи, че влиятелната асоциация Techincal Image Press Association още един път отличи качеството и иновативността на продуктите на Sony с общо пет награди TIPA. С оценки както в региона на Цифровата снимка, по този начин и на Мобилната промишленост, Sony печели награди като “Най-добър пълноформатен фотоапарат” за Alpha 7 IV и “Най-добър професионален смарт телефон за снимки” за Xperia PRO-I.

Редакторите на TIPA споделят твърдото разбиране, че всички фотографи, които са подготвени да се развиват и да уголемяват своите креативен благоприятни условия при работа със фотоси и видео, ще открият в A7 IV доста неща тъкмо като за тях. Благодарение на специфичния дизайн, за който е употребен пълноформатен 33MP Exmor R датчик с подсветка, се реализират ниски равнища на звук и изображения с ярки цветове, като успеваемостта при ниска осветеност е усъвършенствана с нативно ISO до 51,200 в допълнение към незабравим динамичен обсег от 15 стопа при най-ниските настройки на ISO. Процесорът BIONZ XR е извънредно бърз и може да обработва 10 fps за до 800 поредни изображения в raw и JPEG формат, като опциите за видеозапис са не по-малко впечатляващи - време за непрестанен запис до един час при качество 4K 60p и по-голяма еластичност при последващата обработка с помощта на опцията за 10-Bit 4:2:2 запис. Множеството благоприятни условия за свързване включват вграден HDMI порт, усъвършенствана връзка към смарт телефон устройство през приложението Imaging Edge, Wi-Fi и Bluetooth връзка и няколко благоприятни условия за стрийминг онлайн.

НАЙ - ДОБЪР ФОТОАПАРАТ ЗА ВЛОГОВЕ ZV-E10:



Идеален за всички инфлуенсъри и всички, които търсят идеалното решение за основаване на блогове или онлайн лъчение онлайн, Sony E10 дава отговор на всички критерии на членовете на TIPA във връзка с дизайн, функционалности и снимачни режими, което го прави идеалният избор, когато снимачният екип се състои от един единствен човек. С 3-инчов въртящ се сензорен LCD екран, ориентиран микрофон с 3 капсули и обособен ветробран за явен и чист аудио запис и разнообразни снимачни режими, като да вземем за пример Background Defocus, E-10 е извънредно удобен и атрактивен избор. Широк ISO диапазон от 100-3200 разрешава работа в доста разнообразни условия на осветеност, а множеството портове, в това число интерфейс за цифрово аудио, отстраняват непотребното скупчване на кабели и нуждата от външно зареждане, когато работите със съвместими микрофони, които могат да се инсталират върху гнездото. През USB връзката получавате лесна опция за стрийминг онлайн от фотоапарата към мобилно устройство. E-байонетът е съчетаем с над 60 разнообразни обектива, което прави ZV-E10 един в действителност повсеместен фотоапарат, с който сте подготвени да разкажете всяка история.

НАЙ - ДОБЪР СТАНДАРТЕН ПЪЛНОФОРМАТЕН ВАРИО ОБЕКТИВ : FE 24 70MM F2.8 GM II



Журито на TIPA смята, че дизайнът на обектива дава отговор на възходящите потребности на създателите на фотографско, видео и хибридно наличие през днешния ден. Този обектив от второ потомство идва на пазара шест години след истинския G Master 24-70mm варио обектив. Той е по-малък и по-лек с усъвършенствано (2X) AF следене с помощта на четири от създадените от Sony XD линейни мотора, в допълнение към напълно нова

оптична конструкция, която включва три асферични детайла, два от които са неповторимите XA (силно асферични) детайла за висока резолюция, два детайла с извънредно ниска дисперсия и два Super ED детайла с покритие Nano AR Coating II. Сред подобренията на видео функционалностите са извънредно равен и спокоен AF, по-малко нежелано изместване на фокуса при приближение, ръчен фокус с линеен отговор Linear Response MD за повече надзор при ръчно фокусиране и поддръжка на функционалността за компенсиране на изместването на фокуса от съвместими фотоапарати от серията Alpha. Други нови характерности са усъвършенстван сенник на обектива, който работи с разнообразни филтри, диафрагма с 11 ламели и по-добра отбрана против прахуляк и влага.

НАЙ - ДОБЪР ПЪЛНОФОРМАТЕН ТЕЛЕФОТО ВАРИО ОБЕКТИВ : FE 70 200mm F2.8 GM OSS II



Вероятно най-популярната фокусна дължина измежду варио обективите е 70-200мм, като тези обективи се смятат за съществена част от всеки набор обективи за експертните и професионални фотографи. Според журито на TIPA Sony 70-200мм слага нови стандарти за тази класическа фокусна дължина, като включва напълно нова автофокусна система с 4х по-голяма скорост и по-ниско с съвсем 30% тегло (под 1кг/2.3 lbs) спрямо предходните модели. Освен това обективът вкарва усъвършенствания, които в забележителна степен лимитират резултатите от изместването на фокуса при приближение, което е извънредно значимо за възпроизвеждането на качествено видео. Подобреният оптичен дизайн, който употребява един от неповторимите XA (силно асферични) детайли на Sony, подсигурява рязкост на изображението във всяка точка на фрагмента даже и при необятно отворена бленда, а новоразработената диафрагма с 11 ламели ви оказва помощ да създадете меко и прелестно изглеждащо боке. Поддържащата AF система употребява впечатляващите 4 XD линейни мотора за по-добър проследяващ фокус, серийно снимане със скорост 30fps и съвсем беззвучен AF. Интегрираната стабилизация на изображението Optical SteadyShot предлага разнообразни режими на работа и подсигурява непоклатимост даже при най-дългата фокусна дължина.

НАЙ - ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛЕН СМАРТФОН ЗА СНИМКИ : Xperia PRO I



Xperia PRO-I вкарва водещите за промишлеността технологии в региона на цифровата снимка във висококачествените смарт телефони на Sony. Освен от множеството благоприятни условия за свързване и забележителните 512GB вградена памет, журито на TIPA беше впечатлено и от обстоятелството, че това е първият в света смарт телефон с 1.0-type датчик с AF с фазово засичане и опция за видео запис в 4k при скорост 120 fps, в допълнение към AF със засичане на очи и следене на обекти, който може да се употребява както в режим за фотоси, по този начин и във видео режим. PRO-I употребява три Zeiss лещи за задните камери с фокусни дължини от надлежно 24, 50 и 16мм и T* покритие, с които можете да запечатате 12MP изображения, и 8MP предна камера. Брилянтният 6.5 инчов OLED екран с 3840x1644 пиксела, предпазен от стъкло Gorilla Glass Victus, може да бъде употребен и като явен екран за видео запис. Xperia PRO-I употребява и процесор BIONZ X, който обезпечава по-добро шумопотискане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР