Sony Interactive Entertainment придобива частният разработчик на видео игри Bungie

...
Sony Interactive Entertainment придобива частният разработчик на видео игри Bungie
Коментари Харесай

Консолидацията в гейминг сектора продължава: Sony придобива Bungie за 3,6 млрд. долара

Sony Interactive Entertainment придобива частният разработчик на видео игри Bungie за 3,6 милиарда $ в следващата огромна договорка в гейминг бранша.

Bungie е компанията зад мултиплейър шлагерите Destiny и Halo. Именно Halo изигра основна роля за установяването на марката Xbox на Microsoft и превръщането на компанията в огромен състезател на пазара на пазара на видео игри. Bungie бе купена от Microsoft през 2000 година, само че през 2007 се раздели с компанията. След това тя си партнира с Activision при основаването на Destiny, само че през 2019 година разтрогна и тази си връзка и стартира сама да издава играта Destiny 2.

Тази след покупката на Activision Blizzard от Microsoft за 69 милиарда $ и на Zynga от Take Two Interactive за 12,7 милиарда $. И трите покупко-продажби бяха оповестени в границите на януари, което значи, че гейминг колосите похарчиха към 85,3 милиарда $ за придобиване на разнообразни разработчици единствено през първи месец на годината, сходна сума с цялата за предходната година.

„ Bungie са основали и не престават да развиват някой от най-обичаните франчайзи за видео игри в света. Съчетавайки техните полезности с желанието на хората да споделят прекарвания в тези игри, те сплотяват милиони хора по целия свят “, разяснява основният изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида.

Sony Interactive Entertainment, която създава PlayStation и е основана в Сан Матео, Калифорния. Тя е дъщерно сдружение на Sony Group Corp.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР