Сондата Вояджър 2, която напусна Земята през 1977 г., е

...
Сондата Вояджър 2, която напусна Земята през 1977 г., е
Коментари Харесай

Вояджър 2 напусна Слънчевата система

Сондата Вояджър 2, която напусна Земята през 1977 година, е вторият обект, основан от индивида, който излиза отвън нашата Слънчева система , оповестява БиБиСи.

Изстреляна е 16 дни преди Войджър 1 , чиято по-бърза траектория я слага в " пространството сред звездите " шест години преди Вояджър 2.

Новината е обявена на среща на Американския геофизичен съюз (AGU) във Вашингтон и доказана от водещия академик на задачата проф. Едуард Стоун .

 Снимка 394511
Източник:

Професор Стоун изяснява, че и двете сонди към този момент са " в междузвездното пространство " , а датата на тръгване на Вояджър 2 от Слънчевата система е 5 ноември 2018 година

На тази дата непрекъснатият поток от частици, предавани от Слънцето, които се регистрират от сондата, внезапно изчезва . Това демонстрира, че е премината " хелиопаузата ".

Американската галактическа организация оповестява, че Вояджър 2 разполага с работещ инструмент на борда, който ще даде " първо по рода си наблюдаване на естеството на този вход в междузвездното пространство " .

Сегашното местонахождение на сондата е към 18 милиарда км от Земята . Тя се движи с към 54 000 км/ч, а Вояджър 1 се движи още по-бързо, със скорост 61000 км/ч и се намира на 22 милиарда км.

 Снимка 394512
Източник:

Двете сонди Вояджър в началото са планувани за проучване на външните планети, само че по-късно просто са оставени да продължат .

Проф. Стоун разяснява, че при започване на задачата екипът нямал визия какъв брой време ще им отнеме да стигнат до ръба на защитния " балон " на слънцето или на хелиосферата. " Ние даже не знаем какъв брой дълго може да работи един галактически транспортен съд , а в този момент учим локалната междузвездна измежду а ".

Учените дефинират слънчевата система по разнообразни способи , тъй че проф. Стоун постоянно е внимавал да не употребява точната фраза " овакантяване на Слънчевата система " във връзка с Вояджър.

Той добавя, че с ондите към момента би трябвало да преминат през облака " Оорт " , където има комети, гравитационно свързани със Слънцето , въпреки и доста едва. Но и двете сонди сигурно са в нова, неразучена област на космоса.

Първата цел на двойката е да изследва планетите Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун - задача, която те приключват през 1989 година След това те бяха ориентирани към дълбокото пространство.

Очаква се в някакъв миг техните източници на сила задвижвани с плутоний да спрат да доставят електрическа енергия и в този миг техните уреди и техните 20W предаватели ще спрат да действат.

Вояджър 1 няма да се приближи до друга звезда съвсем 40 000 години , макар че се движи с толкоз огромна скорост. Но в случай че оцелее, ще бъде в орбита към центъра на нашата вселена в продължение на милиарди години .

 Снимка 394513
Източник:

 Резервните мотори на Вояджър 1 заработиха след 37 година безучастие
Резервните мотори на Вояджър 1 заработиха след 37 година безучастие

Т. нар. тръстъри, които управляват ситуацията...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР