Сон Хюн-Мин няма да отбива редовна военна служба в рамките

...
Сон Хюн-Мин няма да отбива редовна военна служба в рамките
Коментари Харесай

Южна Корея спечели Купата на Азия срещу Япония, Сон може да диша спокойно

Сон Хюн-Мин няма да отбива постоянна военна работа в границите на две години в корейската войска, откакто националния тим на страната до 23 години победи Япония с 2:1 след продължения и завоюва Купата на Азия. Нападателят на британския първокласен клуб Тотнъм си свърши работата, за която беше извикан в младежкия тим на Република Корея, а головете за успеха вкараха Сон-У Ли и Хван-И Чън, като първото попадение пристигна в 93-ата, а второто в 101-ата минута. Аясе Уеда понижи пасива на самураите пет минути преди края на второто продължение.

BREAKING: South Korea have won the 2018 Asian Games.

Son Heung-min and his teammates are now exempt from mandatory military service! pic.twitter.com/eZ03Zlq6rf
— ESPN FC (@ESPNFC) September 1, 2018
Сон трябваше да се върне в страната си и да отбива постоянна военна работа, в случай че отборът не беше спечелил трофея. Но тази заплаха към този момент не го грози, откакто успеха е на разположение. Министерството на защитата на Република Корея освобождава от наложителна военна работа всеки състезател, който донесе златен орден от Олимпийски игри или от Азиатски игри. Веднага след груповата фаза пътят на Република Корея не беше по никакъв начин лек, като на първо време беше отхвърлен коравия тим на Иран с 2:0, а по-късно се нуждаеше отново от продължения, с цел да се оправи с Узбекистан на четвъртфинал.

Доста по-лесно им беше на полуфинала против наивния отбор на Виетнам, който беше надвит с 3:1. Японците също бяха спестовни, като на първо време отстраниха с минималното 1:0 домакините от Малайзия, по-късно пристигна ред на Саудитска Аралия и на полуфинала отново с 1:0 беше надвит ОАЕ. Днес в постоянното време и двата тима не стигнаха до кой знае какви обстановки, само че в продълженията отборът на Корея сподели зрялост. Мачът приключи с нервни прояви и разправии, само че в последна сметка Република Корея завоюва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР