Сомалийските власти казват, че наводненията, причинени от проливни дъждове, са

...
Сомалийските власти казват, че наводненията, причинени от проливни дъждове, са
Коментари Харесай

Наводненията убиха най-малко 31 души в Сомалия. ООН предупреждава за наводнение, което вероятно ще се случи веднъж на 100 години

Сомалийските управляващи споделят, че наводненията, породени от проливни дъждове, са умъртвили минимум 31 души в разнообразни елементи на страната < /p> От OMAR FARUK Associated Press, 12 ноември 2023 година, 8:21 ч.

МОГАДИШУ, Сомалия -- Наводнения, породени от проливни дъждове, убиха минимум 31 души в разнообразни елементи на Сомалия, оповестиха управляващите в неделя.

От октомври наводненията са разселили близо половин милион души и са прекъснали живота на над 1,2 милиона души, сподели пред кореспонденти министърът на информацията Дауд Авейс в столицата Могадишу. Те също по този начин са предизвикали огромни вреди на гражданската инфраструктура, изключително в района Гедо в Южна Сомалия, сподели той.

Офисът на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси или OCHA, който е дал 25 милиона $, с цел да помогне за намаляване на въздействието на наводненията, предизвести в изказване от четвъртък за „ наводняване с магнитуд, статистически евентуално единствено един път на 100 години, със обилни предстоящи филантропични въздействия. “

„ Докато се подхващат всички вероятни подготвителни ограничения, наводняване от подобен мащаб могат единствено да бъдат смекчени, а не предотвратени “, сподели OCHA, препоръчвайки „ ранно предизвестие и ранни дейности “ за избавяне на животи, защото „ широкомащабното разселване, увеличените филантропични потребности и по-нататъшното заличаване на благосъстоятелност остават евентуални. “

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Животът на към 1,6 милиона души в Сомалия може да бъде нарушен от наводнения по време на дъждовния сезон, който продължава до декември, като 1,5 милиона хектара земеделска земя евентуално ще бъдат унищожени, се споделя в известието.

Могадишу беше унищожен от проливни дъждове, които на моменти отнасяха уязвими хора, в това число деца и възрастни хора, и прекъсваха превоза.

Наводненията засягат и прилежаща Кения, където броят на починалите в понеделник доближи 15, съгласно кенийския Червен кръст. Пристанищният град Момбаса и североизточните окръзи Мандера и Ваджир са най-засегнати.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР