Сом с човешки бой улови кметът на смолянските села Еленска

...
Сом с човешки бой улови кметът на смолянските села Еленска
Коментари Харесай

Селски кмет извади сом с човешки бой от язовир край Кърджали

Сом с човешки пердах улови кметът на смолянските села Еленска и Селище Юлиян Нейков. Рибата тежи 29,5 кг. и е с дължина 170 см. Селският властник хванал сомът трофей в бент. " Студен бунар " край Кърджали. Нейков бил самичък в лодката, когато хвърлил лек воблер за сом в язовира. Влачил със скорост към 3 км в час във водите на язовира и той се хванал. Голямата риба се опъвала към 30 минути във водата до момента в който кметът я издърпа на брега, написа " Марица ".



За да извади екземпляра, на помощ му се притекли другари от други лодки. " Хващал съм до момента и различен път сомове. Най-големия съм улавял от брега и тежеше 13 кг. Този сом е връх за мен. Всичко е шанс. Може един човешки живот да мине и да нямаш шанса да уловиш сходна риба. Освен на шанса, приписвам слуката и на майсторството”, споделя младият кмет.

Той се прибрал в Смолян, подозирайки за трофейните размери на улова, само че около шума в обществените мрежи преди да са ясни раземера и тежестта получил многочислени поздравления. " Раздадох риба на другари и родственици. Заделих и за почерпка на сътрудниците кметове ", сподели Нейков.

Кметът е разпален риболовец. 34-годишният Юлиян Нейков стана първият кмет на родното си село, откакто с смяната в закона 115-те поданици влязоха в броя да имат личен властник. Преди Селище, което е с над 2 века история, постоянно се е управлявало от кметство Търън, чийто кмет Явор Говедаров е най-дългогодишният в страната, с близо 40 години стаж на селски властник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР