Сом гигант бе изваден от язовир "Жребчево" тези дни! Почти

...
Сом гигант бе изваден от язовир "Жребчево" тези дни! Почти
Коментари Харесай

Рибар хвана сом гигант в яз. Жребчево!


Сом колос бе изваден от язовир "Жребчево " тези дни! Почти рекордният улов обаче не висящ на въдицата, а на... таксито на въдичаря.

Великотърновският таксиджия шашнал всички с неповторимия си "риболов ". Мъжът закачил непосредствено на теглича на таксито си възедрия образец и по този начин съумял да го извлачи от язовира пред погледите на голям брой сащисани въдичари, написа в. "Борба ".

Сомът се оказал с умопомрачителните размери – 180 сантиметра и тегло от малко над 45 кг.

Майсторът рибар е Иван Трифонов. Той е и прочут водач на такси в остарялата столица. Край водоема употребявал буйове, които разпределил в язовира с лодка. След като сомът - колос се закачил на единия, Иван и приятелите му се пробвали да го извадят. Уви, не съумели и се наложило да го оставят по този начин закачен във водата.

Ден по-късно, на потегляне от излета, въдичарят решил да работи по нетрадиционен метод, докарал таксито си наоколо до вадата и закачил влакното непосредствено за него, след което измъкнал големия сом. Същия ден Иван имал и много добра слука, хващайки още няколко риби с тегло сред 8 и 23 кг, описаха негови близки.

Според осведомени откакто бил изваден от язовира колосът бил изплатен на много добра цена от притежател на частен водоем. Цената в такива случаи, според от рибите, е сред 6 и 8 лева за кг.

Според осведомени 180-сантиметровият сом на таксиджията е един от най-големите, хващани през последните години у нас.

Все още обаче остава непостижим върхът на известния павликенчанин Пенчо Христов – Моряка от преди 5 години – уловът му бе 242 см. дълъг и 113 кг. тежък. Националният връх за дължина е 254 см. /dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР