Солунският футболен клуб ПАОК е входирал оплакване в гръцката телевизия АНТ1 заради

...
Солунският футболен клуб ПАОК е входирал оплакване в гръцката телевизия АНТ1 заради
Коментари Харесай

Гръцкият футболен клуб ПАОК съди телевизия, че в ефир ги нарекли българи

Солунският футболен клуб ПАОК е входирал недоволство в гръцката телевизия АНТ1 поради свързването на името на клуба с България, заяви " Прото тематика ". В телевизионната игра на асоциации " Рук Зук " на малкия екран единият участник трябвало да подскаже на колегата си думата " България ". За индиректно изложение той споделил " ПАОК ", а другият играч споделил " Солун " и незабавно по-късно " България ", съобщи

В недоволството си от ПАОК заявяват, че предаването е било излъчено на запис, което е давало опция на малкия екран да се намеси в наличието.

Според портала thetoc.gr в недоволството си от ПАОК искат от малкия екран " да се извини за оскърбителното споменаване (на клуба), излъчено по време на предаването ". Също така ПАОК заявява, че резервира правото си да предприеме правни дейности против малкия екран.

В отговор от АНТ 1 дават отговор, че излъчването на материала в този тип е било сериозна неточност и няма да се повтори.

Привържениците на ПАОК понякога са наричани от останалите ентусиасти " българи ", което в този подтекст се приема за обидно. Преди години в първото издание на тълковния си речник гръцкият езиковед Георгиос Бабиньотис беше присъединил измежду определенията за " българин " и " последовател на ПАОК ", което провокира толкоз остри реакции, че при идващите издания на речника това значение беше отстранено.

Припомняме, че при започване на 2020-а година група ултраси на ПАОК нападна и преби до смърт българина Тоско Бозаджийски на улица в Солун. Младият мъж бе там, с цел да поддържа кръвния зложелател на ПАОК - Арис, в дербито на втория по величина гръцки град. Привърженикът на Ботев обаче стана жертва на озверелите почитатели, а до през днешния ден множеството от тях са на независимост.

Междудругото, точно " жълто-черните " от Арис поддържат топли другарски връзки с сътрудниците си от Ботев Пловдив и представители на двете агитки постоянно си разменят гостувания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР