Солунският апелативен съд реши да екстрадира 49-годишен българин, обвинен в

...
Солунският апелативен съд реши да екстрадира 49-годишен българин, обвинен в
Коментари Харесай

Солунският съд одобри екстрадирането в САЩ на българин, издирван за износ на чипове в Русия

Солунският апелативен съд реши да екстрадира 49-годишен българин, упрекнат в продажба на американски микрочипове и други високотехнологични съставни елементи на Русия, оповестява гръцкият сайт 

Съмненията са, че той е продавал чиповете с автомобила на българска подставена компания. 

„ Дойдох в Гърция за един ден и внезапно на излизане от границата ме арестуваха, не знам за какво. За 7 месеца животът ми беше погубен ”, сподели 49-годишният по време на процедурата, която се организира в аудиторията на Апелативния съд, като прикани съдиите да му оказват помощ „ да постави завършек на този смут ”, който претърпява.

Той отхвърли да има връзка с повдигнатите му обвинявания и съобщи, че работи от юли 2018 година в противоречивата българска компания. " Нито съм притежател на компанията, нито давам отговор за каквото и да било ", означи той. 

Защо Съединени американски щати го упрекват?

Окръжният съд на Съединени американски щати (Западен окръг на Тексас) издаде заповед за арест против него, като го упрекна в действия, които водят до няколко години затвор съгласно законодателството на Съединени американски щати. Както е разказано в правосъдните документи, чувствителни високотехнологични съставни елементи като микрочипове, системи за автоматизация и други цивилни промишлени приложения са били изнесени от Съединени американски щати в България, където са били преопаковани и изпратени посредством българската компания до Русия в нарушаване на комерсиалните правила ограничавания, наложени от Съединени американски щати.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР