Солта е най-използваната подправка, без която ястията просто нямат същия

...
Солта е най-използваната подправка, без която ястията просто нямат същия
Коментари Харесай

Признаците, че приемаме много сол

Солта е най-използваната фалшификация, без която ястията просто нямат същия усет. И до момента в който е въпрос на табиет дали ще сложим по-малко, или повече в това, което готвим сами, то солта се среща на още много други места, над които нямаме надзор. И по този начин е доста евентуално да прекалим с общото количество.
 Сиренето, млечните артикули, солта и здравето на сърцето
Сирене за здраве

Приятно ново изобретение

Според рекомендациите на учени и лекари, дневният банкет на сол би трябвало да е шест грама - една чаена лъжичка. Това количество е належащо на организма, с цел да си набави едно от главните хранителни субстанции - натрий. Именно той е 40% от натриевия хлорид, прочут още като трапезна сол. Необходим е на нервната и мускулната система, както и за поддържане на салдото на вода и минерали.

И в този случай дребното е потребно, а многото може да докара до редица проблеми. И в случай че се зачетем в етикетите на храните, които консумираме, ще забележим, че количеството сол дневно доста вероятно надвишава това, което е целесъобразно. А ето и няколко признака, с които тялото ни сигнализира, че солта му е допълнително.
 Снимка 618247

Главоболие

За него намираме какви ли не аргументи, само че сигурно не го отдаваме на повечкото консумирана сол. А от време на време точно тя е отговорна, тъй като може да докара до дехидратация, един от признаците на която са точно болките в главата.

Този вид главоболие е мощно и съпроводено с пулсиращи чувства, породени от разширението на кръвоносните съдове. То се демонстрира към час-два откакто сме консумирали нещо много солено, тъй като тогава равнищата на натрий в организма се покачват. Хубавото е, че елементарно можем да се оправим с това главоболие като просто изпием няколко чаши вода, с цел да възстановим салдото в организма.

Често уриниране

Отдаваме го най-много на приема на повече течности. А в някои случаи този банкет, с който желаеме да утолим необикновена жадност, се дължи точно на потреблението на повече сол. Чрез чувството на жадност, което изпитваме, тялото ни кара да пием повече вода, за да може по-лесно да се отърве от насъбраните непотребни соли.
 Снимка 618246

Подути крайници и ръце

Гледката сигурно не е приятна, чувството също. Подуването най-често се дължи на задържане на вода - реакция на нарасналите количества натрий в организма. Когато ядем доста сол, тялото ни задържа повече натрий от нужното и се усилва водата отвън клетките. Тогава бъбреците действат по-малко и изхвърлят по-малко вода.

Отоците по крайниците могат да имат и други здравно пояснение, само че в случай че се появят в границите на денонощие след приема на солени храни, то да си знаем, че е от тях, изяснява Daily Mail.

Високо кръвно

Хипертонията е все по-често заболяване на сърдечно-съдовата система, което изисква непрекъснат надзор и е причина за животозастрашаващи обстановки. А една от аргументите за високите равнища на кръвно налягане несъмнено е повишеният банкет на натриев хлорид.
 Снимка 618258

Само половин час откакто сме хапнали нещо много солено, това се отразява на кръвоносните съдове. Понякога хипертонията е безсимптомна и би трябвало да се откри с постоянни измервания. В други случаи обаче се демонстрира със зашеметяване, болежка в гърдите, стягане, сърцетуптене, зной, главоболие в тила и други.

Тези положения не са за подценяване, тъй като могат да доведат до инсулт или инфаркт. Много е значимо хипертонията да се откри и да се ползва съответно лекуване, което наложително се комбинира с следен и занижен банкет на сол.
 Солта, белите кръвни кафези, бактериите и какъв брой грама дневно да консумираме от подправката
Колко сол дневно да консумираме

И какви са новооткритите вреди от нея

Има един елементарен метод да прочистим организма си от насъбраното ненужно количество натрий и той е потенето. Тялото ни изхвърля веществото чрез урината, сълзите и потта. Затова с изключение на да пием повече вода, може да потренираме или да се поизпотим в сауната.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР