Солта е един от най-новите древни инструменти, които преживяват съживяване

...
Солта е един от най-новите древни инструменти, които преживяват съживяване
Коментари Харесай

Учени на ръба на пробив в технологията за батерии за електромобили — как един древен инструмент може да революционизира чистата енергия

Солта е един от най-новите антични принадлежности, които претърпяват възкръсване в актуалната ера, като добре познатият консервант е вероятен ключ към революционизирането на чистата сила.

Според Innovation Origins, учени от Токийския теоретичен университет са покрай търговски пробив за натриево-йонни (Na-йонни) акумулатори, който би подобрил тяхната продуктивност.

Екипът, управителен от професор Шиничи Комаба, употребява „ твърда “ форма на въглеродни електроди, с цел да усъвършенства Na-ion технологията, като по-плътната конструкция разрешава на батерията да съхранява 1,6 пъти повече сила от предходните итерации.

Батерията въз основата на сол употребява транспорт на сила, сходен на литиево-йонните (литиево-йонни) акумулатори, като работи „ въз основа на придвижването на натриеви йони сред електродите по време на циклите на зареждане и разреждане “ и е равна по мощ на някои литиево-йонни акумулатори към този момент са на пазара.

Докато учените започнаха да създават Na-йонни акумулатори почти...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР