СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Докато наближава 100-ия си рожден

...
СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Докато наближава 100-ия си рожден
Коментари Харесай

Президентът на светиите от последните дни наближава 100-ия си рожден ден със смесени рекорди относно подкрепата на малцинствата

СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Докато наближава 100-ия си рожден ден, най-възрастният президент на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни сътвори смесено завещание, което съгласно някои гости на църквата е предиздвикало световното му участие да се почувства по-включено, само че е оставило членовете на LGBTQ+ и други малцинства да се усещат неподкрепени.

Ръсел М. Нелсън, 99-годишен пенсиониран сърдечен хирург, набожен водач, имаше закостенял опит в предходната си позиция в управлението на вярата, което накара мнозина да предскажат, че той няма да направи обилни промени като президент. Но религиозни учени в този момент споделят, че шестте години на поста му са били всичко друго, само че не и в застой.

„ Той раздруса църквата по доста способи – промени всичко от това, което се случва всяка неделя на постоянните богослужения до дългото траекторията на термина накъде е ориентирана църквата “, сподели Матю Боуман, професор по вяра в Университетите на Клермонт.

Очаква се Нелсън да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР