Solos представи своето трето поколение смарт очила с добавена реалност

...
Solos представи своето трето поколение смарт очила с добавена реалност
Коментари Харесай

AirGo3: нови интерактивни смарт очила с интегриран ChatGPT

Solos показа своето трето потомство смарт очила с добавена действителност AirGo3. Функциите на устройството включват гласово ръководство, езиков превод благодарение на изкуствен интелект и интеграция с известния чатбот ChatGPT. Аудио смарт очилата AirGo3 устоят 10 часа слушане на музика или 7 часа говорене и са лесни за конфигурация и потребление. Цените стартират от 199 $.

Въпреки че AirGo3 са очила с добавена действителност, те нямат прожекционен екран като Гугъл Glass. Цялата технология е вградена в страничните рамки на очилата. Страничните опори се свързват с предната част на рамката с USB-C конектори, което дава опция за лесна промяна на предната част на рамката и лещите, като по този метод се трансформира стилът на самите очила. Тази система се назовава SmartHinge и е една от най-иновативните характерности на продукта.

AirGo3 има високоговорители от всяка страна, които могат да издават тон със мощ до 100 децибела. AirGo3 могат да възпроизвеждат текстовите известия и събитията от календара в действително време. Те могат да одобряват телефонни позвънявания и да наблюдават физическата интензивност. По този метод потребителят ще гледа по-малко в екрана на телефона и другите устройства, което е потребно за здравето.

Очилата употребяват изкуствен интелект, с цел да превеждат неотложно диалозите на различен език. Тези, които са тествали устройството, означават доста високата акуратност на превода. Потребителят може също по този начин да задава въпроси с глас и да получава аудио отговори от основания на ИИ чатбот ChatGPT. Друга функционалност е корекцията на позицията на рамките.

Очилата AirGo3 са предопределени за 10 часа слушане на музика или 7 часа диалози. Тези очила също по този начин филтрират синята светлина, като понижават напрежението в очите при работа с цифрови технологии. Те са водоустойчиви и тежат единствено 30 грама. За да се употребяват цялостните благоприятни условия на тези очила, е належащо приложение, съвместимо с iPhone или Android.

Съоснователят на Solos Кенет Фан съобщи, че са възнамерявали да основат и очила за действително време с екран, инсталиран на главата, само че в последна сметка са решили да се съсредоточат върху основаването на артикул, който да е наличен, комфортен и най-много оптически първокачествен. Екипът също по този начин разкрил, че има доста благоприятни условия за създаване на функционалности, свързани със звука. Фенг удостовери, че екранът евентуално ще бъде включен в продукта в бъдеще, когато технологията на екраните доближи ново равнище.

Solos предлага абонамент от $10 на месец, който дава опция за отключване на някои разширени функционалности. Цената варира от 199 до 299 $ (с лещи по лекарско наставление и/или фотохроматични лещи).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР