Солна стая“ ще бъде изградена за първи път в общински

...
Солна стая“ ще бъде изградена за първи път в общински
Коментари Харесай

Солна стая за първи път в общинско ДКЦ

„ Солна стая “ ще бъде построена за първи път в общински диагностичен съвещателен център. Предложението е на ръководителя на Комисията по опазване на здравето доктор Антон Койчев , зам.-председателя доктор Веселин Милев и зам.-кмета на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов, и бе утвърдено от отрасловата комисия към СОС. Специализираната стая ще бъде обособена в ДКЦ 22 с до 20 000 лева лични средства на сдружението.

Солните стаи са построени на правилото на антибактериалната среда и халотерапията се предлага от лекарите при респираторни болести като астма, бронхит, кашлица, пневмония, синузит, алергия, кожни проблеми, при проблеми с нервната система и други С пространства за халотерапия разполагат някои лечебни заведения и здравни центрове, както и детски заведения в София.

Микроклиматът в солната стая благоприятства и за усмиряване на нервната система, като се понижава стресът и умората. Обогатеният с О2 и солни кристали въздух покачва обменните процеси в кръвта, а негативните йони оказват помощ за нормализиране на функционалностите на мозъка. Халотерапията оказва помощ за справяне със стрес, меланхолия, главоболие, бодърствуване и други

Според шефа на ДКЦ 22 доктор Лили Иванова , инвестицията в " солна стая " ще може да се изплати за към 2 години, защото педиатри, невролози и дерматолози постоянно изписват халотерапия за пациенти на всякаква възраст и има огромно търсене на този тип здравна услуга.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР