Солистът в Софийската опера и ученик на Хосе Карерас Росен

...
Солистът в Софийската опера и ученик на Хосе Карерас Росен
Коментари Харесай

Росен Ненчев и Борислав Бончев стигнаха 1/8-финал на Европейското първенство по плажен тенис Inbox x

Солистът в Софийската опера и възпитаник на Хосе Карерас Росен Ненчев и сътрудникът му Борислав Бончев зарадваха българската аудитория в Кранево. Българската двойка Росен Ненчев – Борислав Бончев се класира на 1/8-финал в мъжката конкуренция на Европейското състезание по плажен тенис в Кранево. Българите победиха унгарците Гюла Пинтер и Мате Ваяй с 6:2, 6:2.

Интересното е, че Росен Ненчев, който е измежду най-хубавите български състезатели по плажен тенис, е солист на Софийската опера и възпитаник на великия тенор Хосе Карерас, като през май Ненчев пя дружно с Хосе Карерас пред 12 000 в „ Арена Армеец “ в София. След края на сезона в операта Ненчев се отдава на огромната си спортна пристрастеност – плажния тенис, и присъединяване на европейското състезание, на което България е хазаин.

Ненчев и Бончев изиграха отличен мач против унгарците и зарадваха българската аудитория в с победа. Огнян Фотев и Пламен Фотев играха добре, само че отстъпиха в 1/16-финалите на поляците Павел Крупски и Якуб Токаж с 6:7 (8), 2:6. Емил Аргиров и Димитър Симеонов бяха спрени от мощната португалска двойка Фрейташ-Майо с 3:6, 2:6.

В шампионата при дамите Йоана Андреева и Мария Каракушева бяха близо да поднесат приятна изненада за феновете на централния корт, като поведоха със сет на германките Сара Болсман – Кристин Мейер, само че българките отстъпиха в три сета. Дияна Митева и Катина Симеонова бяха отстранени от мощните рускини Киргизова-Никоян, а Калина Петкова и Румяна Тонева – от холандките Де Харт-Хьогендам.

В конкуренцията при смесените двойки Росен Ненчев и Дияна Митева изиграха доста добър мач, само че отстъпиха на Свен Болсман – Кристин Мейер (Германия), а другата немска двойка Александър Байлер – Сара Болсман отстрани Пламен Фотев и Калина Петкова. Катина Симеонова и Димитър Симеонов бяха победени във втори кръг от извънредно мощната съветска двойка - №1 в света при мъжете Никита Бурмакин и бронзовата медалистка при дамите от Евро 2018 Ирина Глимакова. Европейското състезание по плажен тенис се организира от 5 до 8 септември в комплекс Therma Village в Кранево. Първите 4 в международната класация при дамите и №1, №3 и №4 при мъжете вземат участие в борбата за медалите. 126 състезатели от 19 страни се включиха в конкуренцията. У нас пристигаха тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия. Българската федерация по тенис получи признанието да бъде хазаин на шампионат на Стария континент за четвърти път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР