Солидна отборна премия от 700 000 лева ще си поделят

...
Солидна отборна премия от 700 000 лева ще си поделят
Коментари Харесай

Гриша Ганчев пробва да надъха ЦСКА за разгром над Виктория Пилзен с нечувана премия

Солидна отборна награда от 700 000 лв. ще си поделят футболистите на ЦСКА-София, в случай че съумеят да преодолеят чешкия Виктория (Пилзен) и влязат в групите на Лигата на конференциите, написа " Тема спорт ". Утре вечер от 20,00 часа на националния стадион " Васил Левски " българският отбор ще има сложната задача да заличи два гола пасив от първата среща в Чехия, с цел да има късмет за краен триумф.

При постигане до груповата фаза играчите ще бъдат наградени със сума, равняваща се на малко над 10 % от общия доход, който влизането в схемата на шампионата ще генерира. Премията ще бъде в размер на 350 000 евро, а от УЕФА към клуба ще постъпят 2 940 000 евро.

През миналия сезон, когато армейците доближиха до груповата фаза на Лига Европа, финансовият бонус, както и приходът от УЕФА, бяха сходни. Тогава, както и в този момент, сумата ще бъде разпределена съгласно приноса и присъединяване на играчите във всеки от квалификационните мачове. Петима футболисти до този миг не са изпускали и минута игрово време. Това са Густаво Бусато, Брадли Мазику, Юрген Матей, Иван Турицов и Греъм Кери. Заради картон в последните минути в Чехия, реваншът ще пропусне Амос Юга, който също беше с цялостен актив досега. При отпадане от Виктория, в ЦСКА-София ще постъпят заработените досега 750 000 евро, като в сумата не влизат парите от тв права и продажба на билети. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР