Солидарността е ключова за силна Европа. Това обяви министър-председателя Бойко

...
Солидарността е ключова за силна Европа. Това обяви министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Борисов към словенския си колега: Солидарността е ключова за силна Европа

Солидарността е основна за мощна Европа. Това разгласи министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Словения Янез Янша. Разговорът се организира в границите на Стратегическия конгрес в словенския град Блед.

Задълбочаването на районното и двустранното съдействие, както и настоящи общоевропейски тематики бяха във фокуса на срещата на бяха главните тематики на диалога. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Двамата държавни ръководители показаха общата позиция, че другите начинания и формати на районно партньорство допълват процеса за политическа, икономическа и обществена непоклатимост в страните от Западните Балкани.

" Радвам се, че приоритет за бъдещото Словенско председателство на Съвета на Европейски Съюз остава разширението на тези страни. Това е значим политически сигнал и обръщение към района, както и знак за последователност на напъните, които България стартира по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, когато организирахме Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София ", акцентира Борисов.

Българският министър председател уточни, че разширението остава основна политика на Европейски Съюз и тласък за реализиране на прехода към демократично ръководство.

" Подкрепяме политиката, основана на правилото на личните заслуги и съблюдаване на съществуващите условности. Това е и гаранция за реализиране на непоклатимост, мир и разцвет за целия район ", посочи още българският министър-председател.

По време на диалога беше маркирана и спомагателната поддръжка за интеграционния развой на страните от Западните Балкани , която се дава с самодейността Берлински развой, чието председателство тази година е на България и Република Северна Македония.

Бойко Борисов и Янез Янша бяха единомислещи, че връзките сред България и Словения се основават на натоварен политически разговор и задълбочаващо се секторно съдействие.

В хода на диалога бяха маркирани положителните търговско-икономически връзки, както и капацитета за двустранното партньорство в секторите туризъм, просвета и просвета.

В подтекста на рецесията от COVID-19 двамата държавни ръководители показаха убеденост за бързо и дейно превъзмогване на следствията от пандемията в Европа предвид на постигнатото единодушие от Европейския съвет по идната Многогодишна финансова рамка и Инструмента " Следващо потомство Европейски Съюз ". " Споразумението е знак за това, че солидарността е основна за мощна Европа ", акцентира Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР