Солените езера, които се намират на територията на Черноморски солници

...
Солените езера, които се намират на територията на Черноморски солници
Коментари Харесай

Сложиха входна такса за една от природните забележителности в Бургас

Солените езера, които се намират на територията на „ Черноморски солници " АД, към този момент ще се посещават след възнаграждение на такса. Частното сдружение реши да сложи вход от два лв. за всички, които желаят да се потопят в езерата, които са потвърдено лековити за ставни, кожни и други заболявания.
Недоволни от новата такса са най-много възрастните хора. Това е мотивът, общински съветници от групата на ГЕРБ в Бургас да се извърнат към притежателя на солниците с отворено писмо. Солените езера и лечебна тиня са част активите на предприятието.
Actualno.com беседва с общинския консултант Калояна Петкова, която е част от самодейността: “По принцип теренът на солниците е частна благосъстоятелност и притежателят Николай Пиронков може да прави каквото си желае. През годините той даваше извънреден достъп на жителите, някои от които са доста възрастни хора. Сега е направена реорганизация на оборудванията към басейните единствено че, макар символичната сума има хора, които не могат да си го разрешат. Те са възрастни, с двигателни проблеми, които чакат да пристигна лятото, с цел да си създадат процедури. Нашето предложение не е напълно да се пуска гратис, а да има и безвъзмездна зона. Например един басейн, където да се позволяват пенсионери или хора с двигателни проблеми. Да се направи нещо от рода на плажните линии, които имат концесионери – да има платена част, само че да има и зона, която е свободна. Нека се има поради, че лугата и калта са естествени дадености “.
В отвореното писмо на общинските съветници се споделя още:
„ Със сигурност доста от по-младите посетителите ще предпочетат пространството с вход. Надяваме се, че предприятието няма да бъде ощетено, поради направените разноски за реорганизация “.
Друго преимущество, което употребяват хората посещаващи солниците, е безплатният паркинг . Той е реалност с помощта на докладна за неговото уголемение, което съветниците гласоподаваха.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР