Солени глоби за измами на Черен петък.И днес продължава така

...
Солени глоби за измами на Черен петък.И днес продължава така
Коментари Харесай

Солени глоби за измами на Черен петък


Солени санкции за измами на Черен петък.

И през днешния ден продължава по този начин наречение Черен петък. Денят, в който се допуска, че може да се пазари с огромна отстъпка, само че не стопират и нелоялните практики.

Комисията за отбрана на потребителите към този момент стартира инспекции. З абелязани са значително нарушавания  каза пред Нова, Игнат Асенов от „ Контрол на пазара “.
Следят се и над 20 от огромните уеб сайтове за извършване на покупки.  Глобите са от 300 до 3000 лв.. При илюзия на потребителите може да доближи и до 30 000 лв..

Особено би трябвало да се внимава, когато пазарим от уеб сайтове от чужбина,  които са отвън Европейски Съюз, тъй като там важат други правила. Потребителите би трябвало да знаят, че при използването на ваучери за понижения почивки и резервации правата им са разнообразни.

Най-честите нарушавания са свързани с  оповестяването на цената , разяснява ръководителят на контролния орган  Стоил Алипиев  в ефира на „ bTV “.

Съобщението, че има понижение, е  маркетингов прийом , употребен от търговците. Начинът му на използване не е организиран в закона, като понижението би трябвало да се направи от  най-ниско прилаганата цена месец обратно от оповестяването му , изясни Алипиев.

Сред нарушаванията попада и това, при което  остарялата не се афишира , тъй че да види потребителят какво е действителното понижение. Алипиев добави, че другото нарушаване е да  не се разгласи срокът , за който работи известието за понижението.

Вече има наложени  наказания  заради „ Черния петък “.

Експертът съобщи, че промоции има освен в нехранителния бранш,

като от началото на годината до момента са били установени нелоялни търговски практики,

които са свързани с хранителни артикули. Глобите стигат  до 50 000 лв. . За 2023 година са били издадени наказателни постановления за към 5,5 милиона лв..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР