Солена глоба в размер от 20 000 EUR до 40

...
Солена глоба в размер от 20 000 EUR до 40
Коментари Харесай

Солена глоба за наемодатели

Солена санкция в размер от 20 000 EUR до 40 000 EUR чака всеки притежател на апартамент или вила на Балеарските острови, който е решил да го отдава чартърен на туристи нелегално. В частност става дума за лица, които употребяват платформата Airbnb.

Наемите на островите скочиха до небесата. В същото време се следи недостиг на пазара в следствие, на което локалното население изпитва усложнение при намирането на парцел за живеене. Така да вземем за пример, с 40% са се повишили наемните равнища за последните 5 години в Палма де Майорка.

Най-силно предложение в Airbnb се следи на парцели на Ибица. Тук на всеки 30-ти гражданин се пада по една туристическа квартира, сочат данните на локални организации за недвижими парцели.

Забраната да се отдават парцели чартърен от притежатели, които не разполагат с лиценз беше въведен още през 2012 година Всички старания за надзор над незаконните наемодатели обаче останаха без резултат. Сега управляващите оповестиха, че ще постановат санкции в размер сред 20 000 EUR и 40 000 EUR. А нарушителите не са малко. Само на Майорка 70% от ваканционните парцели се отдават нелегално чартърен.

Глобата от страна на платформите за резервации, като Airbnb и Homeaway, също ще могат да постановат санкции, които доближават 400 000 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР