Соларният чадър от снимката на страницата на София Тех Парк

...
Соларният чадър от снимката на страницата на София Тех Парк
Коментари Харесай

Мъжът, направил най-обсъждания чадър у нас: Той може да спасява и човешки живот

Соларният чадър от фотографията на страницата на София Тех Парк не е подготвен артикул, а начален работен вид. Това сподели в пред БТВ изобретателят на чадъра Румен Арсенов.

Той акцентира, че в плана е вложил единствено персонални средства, като досега сумата е към 5000 лева „ В Тех Парка имам помещение, за което заплащам наем – 120 лева на месец за 22 квадрата ”, посочи 32-годишният мъж, приключил „ Предприемачество и мениджмънт ”.

„ Това, което хората са видели на фотографията, е един начален стадий от нашия тест – на чадъра, структурата и слънчевите панелите. Даже на фотографията се вижда единствено един панел, а в действителност те са четири ”, сподели Арсенов.

„ Телефони има хиляди, непрестанно се създават, само че всеки нещо прибавя, прави някаква иновация, по този начин е и с чадъра ”, уточни той.

По думите му като се изключи че може да охлажда питиета и да зарежда устройства, чадърът може даже да избави човешки живот и да бъде като системата 112 на плажа.

„ Към него ще бъде добавена оповестяваща система – когато има случай на плажа, да вземем за пример в случай че някой получи сърдечен удар или се дави, да може да реагира човек, който е наоколо, с едно натискане на бутон да алармира на намиращия се наоколо избавител или здравно лице ”, изясни Арсенов.

„ В някои случаи някой крещи отнякъде, само че не се схваща от кое място заради това, че духа вятър и вълните са шумни. При нас това ще се отстрани и ще стане по-разбираемо, тъй като ще има звукова и светлинна сигнализация на чадъра ”, аргументира се той.

По думите му цената на чадъра варира от 1000 до 2000 лева, като Арсенов акцентира, че единствено масичката, която съхранява охладителя, коства над 500 лева

Той отговори и на рецензиите, че чадърът е с недобър търговски тип.

„ В този вид това е общоприет чадър с леко укрепване тук-там, с цел да издържи панелите. Това не е наш дизайн, той занапред ще бъде показван. Това е работен вид, с цел да тестваме панелите ”, сподели той, като посочи, че са употребявани от най-евтините.

Арсенов уточни също, че продуктът към момента не е разгласен на никое място, няма фейсбук страница, нито уебсайт.

„ Търсим вложители, за дистрибутори е прекомерно рано да се приказва ”, сподели още Арсенов.

Арсенов акцентира, че не е афектиран или засегнат от подигравателните мнения в обществената мрежа. Арсенов посочи също, че не претендира, че е откривател. Определи се по-скоро като модернист, който виждайки някои артикули, счита, че могат да бъдат комбинирани по подобен метод, че да се употребяват за други цели.

Той работи и върху план за преносима обсерватория, която да обикаля по градовете.

Иновативният слънчев чадър стана мотив за десетки подигравателни мнения, откакто в профила на „ София Тех Парк ” във Facebook бяха качени негови фотоси.

Една от нередностите към основаването на чадъра се крие в това, че към този момент има патент за такова устройство и то още от преди 11 години. Освен това, слънчеви чадъри със доста по-добър тип от този на показания първообраз се продават свободно из най-различни онлайн магазини в целия свят.

Зад слънчевия чадър стои компанията „ Топ Иновейшън ”.

Според Търговския указател неин притежател е роденият през 1985 година Румен Арсенов. Другите му търговски действия са свързани със обезпечаване и търговия.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР