Соларна каска за велосипедисти? Може би подобно изобретение има смисъл…(снимка:

...
Соларна каска за велосипедисти? Може би подобно изобретение има смисъл…(снимка:
Коментари Харесай

Разработват соларна каска за колоездачи


Соларна каска за велосипедисти? Може би сходно откритие има смисъл…
(снимка: WertelOberfell)

Германската компания WertelOberfell създаде абстрактен план за „ интелигентна ” каска за велосипедисти, оборудвана с органични фотоволтаици и с фокус върху сигурността. В плана вземат участие учени, производители и снабдители на материали и крайни консуматори.

Интелигентният велосипеден шлем е екипиран със датчици за непосредственост, пиезоелектричен микрофон, който приема съществени гласови команди за потребление без ръце, знаци за мигачи и печатни пиезоелектрични високоговорители за костна проводимост. Последните обезпечават тон посредством, без да отклоняват вниманието от заобикаляща среда.
още по тематиката
За да максимизират добива на електричество от слънцето, дизайнерите са покрили цялата повърхнина на неповторимо завършената каска с плоски органични фотоволтаици. Те с създадени посредством технология за щемпел на слънчеви кафези, заяви.

Фотоволтаичните пластинки зареждат органични акумулатори, сложени вътре в модул в долната задница на каската. Също откъм гърба ще бъдат ситуирани и светлинни „ мигачи ”. Предвидено е вграждане на ляв и десен пиезоелектрични хаптични задвижващи механизми, които вибрират, с цел да предизвестяват велосипедиста, в случай че друго транспортно средство се доближава към него.

Интелигентният велосипеден шлем е оборудван с разнообразни датчици с грижа за сигурността
(снимка: WertelOberfell)

Междувременно зоната пред ушите на колоездача включва кожени каишки с Bluetooth високоговорители. Платка управлява всички електрически съставни елементи – от обвързваните с Bluetooth високоговорители до електрическото задвижване. Концепцията се споделя ESUB Tracks.

„ Една от задачите на този план по програмата „ Хоризонт 2020 ” на Европейски Съюз беше да подтиква интердисциплинарен дизайн и проучване на материали, усъвършенстване на процесите и да създаде по-малко токсични и по-екологични други възможности в региона на печатната електроника ”, разясняват дизайнерите от.

Проектът изследва по какъв начин новите материали могат да оказват помощ за възстановяване на сигурността и потребителското преживяване по време на пътешестване до работното място или колоездене за свободно време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР