Солари: Щастлив съм, че водя Реал, но не ме сравнявайте

...
Солари: Щастлив съм, че водя Реал, но не ме сравнявайте
Коментари Харесай

Солари: Щастлив съм, че водя Реал, но не ме сравнявайте с Зидан

Солари: Щастлив съм, че повеждам Реал, само че не ме сравнявайте с Зидан
Мениджърът на Реал Мадрид Сантяго Солари съобщи, че е признателен на управлението за опцията да бъде треньор на първия тим, само че отхвърли да бъде сравняван с предшественика си Зинедин Зидан. Солари бе разгласен за краткотраен ментор на,,белите “ след уволнието на Хулен Лопетеги, който наследи Зидан на поста през лятото.

Добрите изяви на,,Кралския клуб “ под управлението на Солари му осигуриха непрекъснат контракт с отбора до 2021 година. Аржентинецът преди този момент бе отпред на Кастийя – Б тима на Реал. Подобно на него Зидан управлява втория тим на мадридчани преди да застане публично отпред на състава и да завоюва Шампионската лига в три следващи сезона.

,,Не може да бъдат правени съпоставения сред мен и Зидан, той е легенда на Реал “, стартира той на конференцията.,,Той бе приказен футболист с елегантно допиране – имах опцията да го видя от близко, когато играхме дружно на терена. Като треньор не знам статистиката, само че евентуално той е най-успешният треньор в историята на Реал Мадрид. Възхищавам му се и като човек. За мен, сравненията с него са непотребни, той е извънреден “, не скри уважението си по отношение на своя сътрудник аржентинецът.

С него отпред мадридският исполин завоюва четири следващи мача във всички шампионати, отбелязвайки 15 гола и това убеди президента на отбора Флорентино Перес да му предложи непрекъснат договор. Той ще го остави на,,Сантяго Бернабеу “ до юни 2021 година.,,Наистина съм признателен и въодушевен, това е една голяма и прелестна отговорност “, показа той.,,За мен, нищо не се трансформира от 11-те години, откогато съм в клуба. Най-важното нещо са футболистите и нашата взаимна работа. В последна сметка, всичко е до време, както и позицията на старши треньор в Реал “, приключи Солари.

Мадридчани пътуват до Ейбар за среща от Ла Лига в събота следобяд, като ще се опитат да съкратят дистанцията от четири точки до водача Барселона, който гостува на Атлетико Мадрид в събота вечер. Рафаел Варан, Марсело и Дани Карвахал организираха подготовка с отбора, като и тримата са възобновени от своите контузии. Мариано Диас също бе с тима в базата Валдебебас. Начо и Серхио Регилон имат проблеми с физическата си подготовка, до момента в който Каземиро и Кейлор Навас пропуснаха днешното подготвително занятие. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР