Solana (SOL) е на гребена на вълната в света на

...
Solana (SOL) е на гребена на вълната в света на
Коментари Харесай

Топ 3 причини защо Solana може да се изстреля през 2024 година

Solana (SOL) е на гребена на вълната в света на криптовалутите от октомври 2023 година насам, като претърпява внезапен скок на цената, достигнала $126 през декември същата година.

Напоследък SOL демонстрира обещаващ напредък, като през последния месец се повиши с 19.64%. Анализаторите са оптимистично настроени по отношение на бъдещата траектория на SOL, като допускат евентуален напредък до към $130.

Крис Бърниске, преди този момент обвързван с Ark Invest, показа оптимистична прогноза за Solana , предвиждайки утрояване на цената ѝ от предходния връх до зашеметяващите $750. Въпреки сегашната непоклатимост на Solana в диапазона от $120, позитивната вероятност на Бърниске акцентира големия капацитет на мрежата.

Възходящата траектория на Биткойн

Неотдавнашната бича наклонност при Solana отразява по-широкото чувство за оптимизъм, проникващо в областта на криптовалутите, в началото провокирано от ралито на Биткойн над границата от $50,000.

Представянето на Биткойн против равнищата на опозиция може да послужи като катализатор за рали при главните алткойни като SOL, съгласно крипто специалиста Короуш Ханега, който предложи евентуална ценова цел от $140 за Solana, което значи 30% нарастване по отношение на актуалната ѝ оценка.

Активна общественост от разработчици

Solana може да се похвали с витална общественост от разработчици, с над 2,500 дейни сътрудници, което е сигнал за нейната прелест като блокчейн екосистема. Тази мощна ангажираност предизвиква среда, благоприятстваща нововъведенията, като процентът на задържане е над 50%.

Доверието в бъдещето на SOL се укрепва от разработки като Firedancer, потребителски валидатор, чиято цел е да усъвършенства опциите за обработка на Solana и да улесни паралелната обработка. Заедно с другите airdrop събития и ефикасната, комфортна за прилагане мрежа на Solana, тези фактори вдъхват доверие измежду търговците, като SOL се доближава към годишните си върхове и евентуално може да сложи нов исторически връх през 2024 година

Неотдавнашно известие разкри интеграцията на Solana с Filecoin (FIL) – децентрализирана мрежа, профилирана в съхранението и обработката на данни.

Това партньорство има за цел да усъвършенства достъпността и използваемостта на историята на блоковете на Solana за разнообразни снабдители на Web3 инфраструктура и участници в мрежата, което ще докара до прогрес в резервирането на данни, мащабируемостта и сигурността, без да се жертва децентрализацията.

Развития на NFT пазарите

През януари 2024 година NFT пазарът на Solana реализира забележителен стадий, като за първи път в историята надмина Етериум по месечен размер на продажбите, възлизащ на почти $366.5 милиона спрямо $353.2 милиона на Етериум през декември 2023 година Този скок в размера на продажбите отразява нарасналата ангажираност на потребителите, като и продавачите, и купувачите демонстрират нараснала интензивност, доближавайки се до пиковия размер на продажбите, следен по време на бичия напредък през октомври 2021 година

Magic Eden, прочут NFT пазар, разкри проектите си да вкара стратегия за заплащане в мрежата Solana, очаквайки забележителен приток на консуматори към пазара и следваща нараснала интензивност в мрежата Solana.

В вероятност до 2024 година Solana е подготвена за забележителен прогрес, в това число нови разширения на токени, които да рационализират процесите на основаване и да подобрят съвместимостта, като по този метод привлекат разработчици. Очаква се Firedancer, високопроизводителен клиент за валидиране, да усъвършенства и мащабира Solana, което евентуално ще ѝ разреши да надвиши 1 милион преводи в секунда.

С тези нововъведения и съществуващите си функционалности Solana се обрисува като величествен състезател в региона на блокчейн, подготвен за резистентен напредък и нововъведения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР