Сокът от кисели краставици не е за всеки, но има

...
Сокът от кисели краставици не е за всеки, но има
Коментари Харесай

Какво да правим със сока от туршия

Сокът от кисели краставици не е за всеки, само че има моменти, в които е по-добре да го запазим, тъй като може да ни е от голяма изгода.
 Бърза туршия, кои зеленчуци са подобаващи и по какъв начин да приготвим маринатата
Как се прави бърза туршия

Готови за есента

Едно от най-широко публикуваните приложения на течността този тип туршия е, че оказва помощ при махмурлук, само че с това не се изчерпват всичките му благоприятни условия.

Ето в кои други случаи оказва помощ:

Слънчево изгаряне

Въпреки че през лятото рядко се сещаме за туршия, само че пък нормално тогава най-често изгаряме, можем да облекчим неприятното парещо чувство по кожата, в случай че се намажем със сок от кисели краставици.

Мускулни крампи и болки

Редица треньори го предлагат и след извършения. Достатъчно е единствено четвърт чаша, с цел да нямаме проблеми на другия ден, или най-малко болката в мускулите да не е доста мощна.

От компанията Gatorade дори създават такава напитка за спортисти.

Махмурлук

Както към този момент споменахме, един от най-разпространените приложения е в случаите, когато сме премилали с алкохола.
 Бира, зелев сок, айрян - по какъв начин да се оправим с махмурлука по български
Как да се оправим с махмурлука по български

Когато ни се желае да върнем времето (за да не пием най-малко последните текили)

Ето и обяснението - скъпият кисел и много солен сок съдържа забележителни количества калий и натрий. Същите два минерала се срещат и в потта, само че понижават, когато се дехидратираме, т.е., с махмурлука.

Киселини в стомаха

Колкото и необичайно да звучи, комбинацията - сок от кисели краставички, оцет и мед, предотвратява появяването на киселини в стомаха. Забърква се преди хранене и ни стига единствено една глътка, другояче не работи.

Отслабване

Вече е научно потвърдено, че ябълковият оцет, който е основен воин в туршията, подкрепя и. Но и с него не трябва да се прекалява, тъй като в по-сериозни количества подвига равнищата на инсулина, намалява равнището на калий и нервира стомаха.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР