Сок от куркума – полезен при артрит, подобрява храносмилането Куркумата

...
Сок от куркума – полезен при артрит, подобрява храносмилането Куркумата
Коментари Харесай

Сок от куркума – почиства тялото от токсини и предотвратява рак

Сок от куркума – потребен при артрит, усъвършенства храносмилането

Куркумата с право се назовава кралицата на подправките в Индия, където не могат да си показват някое ядене без тази фалшификация. В допълнение, тя е неразделна част от разнообразни лекове, които имат огромен резултат върху здравето ни.

Тази фалшификация съдържа над 300 антиоксиданта! Отдавна е известно, че антиоксидантите са главните субстанции, които контролират растежа на свободните радикали в човешкото тяло, които предизвикват разнообразни болести!

Ето една рецепта за сок, който може да се направи от куркума на прахуляк, както и от недопечен корен от куркума. Тази напитка работи като аналгетик и има противовъзпалителни свойства!

Ако имате съществени здравословни проблеми или мощна болежка, предлагаме ви да потърсите лекарска помощ. Самолечението може да бъде рисково за вашето здраве.

Необходими съставки:
1 супена лъжица куркума на прахуляк
1 комат джинджифил (приблизително 5 см.)
5 бр. моркови
2 лимона
1 портокал
1 краставица

Приготвяне:
Обелете плодовете и зеленчуците. Смелете всичко в блендер, прибавете останалите съставки. Можете да добавите лед!

Лечебни изгоди

Артрит
Сокът от куркума сполучливо облекчава възпалението, породено от артрит. Куркуминът, антиоксидант, който се намира в куркумата, когато се разреди, става деен и може да облекчи болките в ставите и подуването.

Рак
Отдавна е известно, че антиоксидантите пречат на растежа на радикалите в човешкото тяло и точно тези свободни радикали могат да доведат до доста болести, в това число рак. Този сок е доста ефикасен и за профилактика рак на яйчниците, дебелото черво, простатата и гърдата.

Вижте още: Тъмни кръгове под очите – отървете се от тях с домашни средства!

Проблеми с храносмилането
Този сок понижава метеоризма, киселините и гастрита. В допълнение към сока, куркумата на прахуляк може да се употребява като фалшификация.

Този сок сполучливо почиства тялото от отрови.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР