Софтуерният продукт V-Ray на българската компания е отличен с технологична

...
Софтуерният продукт V-Ray на българската компания е отличен с технологична
Коментари Харесай

Българската компания Chaos спечели Emmy за технологии

Софтуерният артикул V-Ray на българската компания е отличен с софтуерна премия Emmy (Engineering Emmy) от Академията за телевизионни изкуства и науки в Съединени американски щати за изключителни достижения във въвеждането на фотореалистични образни резултати в телевизионните филми и сериали. 

Наградата се връчва за инженерни достижения, които са „ толкоз новаторски в същността си, че повлияват очевидно продукцията, записа, излъчването и приемането на телевизия ”. Наградата ще бъде връчена от Технологичния комитет на Телевизионната академия на 21 октомври 2021 година в Лос Анджелис, Съединени американски щати.

От 2003 година до момента V-Ray е употребен в основаването на редица тв продукции, измежду които попадат и емблематични заглавия като „ Игра на тронове ” (Game of Thrones), „ Странни неща ” (Stranger Things) и „ Стар Трек: Дискавъри ” ( “Star Trek: Discovery ”). 

Софтуерът, основан от екипа на Chaos в София, обезпечава незабележимо преливане сред действителни и виртуални детайли на екрана посредством характерни технологии като така наречен физически рендеринг и адаптивно следене на светлината (adaptive ray tracing). Продуктът дава опция за обработка на огромни подиуми и за дейно компютърно генериране на обкръжаваща среда, двойници на актьорите, фантастични същества, транспортни средства и още доста други детайли. V-Ray се употребява от влиятелни международни студиа като Digital Domain, Zoic Studios, Scanline VFX, FuseFX, Mackevision и други. 

„ Поредното международно самопризнание за технологиите, които сътворяваме в Chaos, е удостоверение, че продължаваме да вършим нещата по верния метод, че имаме новаторски хрумвания и знаем по какъв начин да ги изпълним ”, отбелязва Петър Митев, съосновател и изпълнителен шеф на Chaos. 

„ Благодарни сме на всички студиа, които употребяват всекидневно V-Ray и на всички, които работят по основаването и усъвършенстването на сцените в телевизионните продукции. Смятам, че има и още какво да покажем ”, допълва Владимир Койлазов, съосновател и основен механически шеф в Chaos.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР