Софтуерният гигант Oracle купува компанията за електронни медицински досиета Cerner

...
Софтуерният гигант Oracle купува компанията за електронни медицински досиета Cerner
Коментари Харесай

Oracle купува фирма за електронни медицински досиета

Софтуерният колос Oracle купува компанията за електронни медицински досиета Cerner в договорка за 95 $ на акция, платени в брой, или почти 28,3 милиарда $ в личен капитал.

Сделката, която се чака да завърши през календарната 2022 година, може да помогне на Oracle да ускори наличието си в опазването на здравето, като даде голям брой здравни данни в облачните си услуги, съобщи CNBC.

Акциите на компанията поевтиняха с повече от 2% през днешния ден след оповестяването на новата покупка. Първоначално паднаха с 6% в петък, когато „ Уолстрийт Джърнъл “ заяви за договорката.

Това е най-голямата облага за Oracle досега. Компанията е учредена през 1977 година и през днешния ден има пазарна капитализация от към 264 милиарда $. Оттам показват, че чакат Cerner да бъде „ голям спомагателен мотор за напредък на приходите за години напред “.

Придобиването ще бъде неотложно насъбрано към облагите на компанията на база без общоприетите счетоводни правила (GAAP, счетоводният стандарт, прилаган от Комисията за скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати – б. р.) през първата фискална година след завършването на договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР