Софтуерната платформа за издаване на електронни направления вече е готова

...
Софтуерната платформа за издаване на електронни направления вече е готова
Коментари Харесай

Софтуерната платформа за електронни направления вече е готова

Софтуерната платформа за издаване на електронни посоки към този момент е подготвена и след формалното й влизане в Националния рамков контракт персоналните лекари ще могат посредством нея, да вземем за пример, да изпращат на PCR тест пациенти след контакт с тях по телефона. Това стана ясно по време на проява, която от „ Информационно обслужване " направиха за БТВ.

Ключовото е, че програмата, с която джипито ръководи практиката си, ще качва в Националната здравна осведомителна система всеки медицински документ, публикуван на пациента, като ще генерира неповторим идентификационен номер за него. Така ще е задоволително ориентираният за проучване пациент просто да отиде в лаборатория и да каже на експертите там номера - по него излиза направлението с всички спомагателни данни, въведени преди този момент от общопрактикуващия доктор.

Към днешна дата към половината джипита работят с стратегии, чиито разработчици са интегрирали новата функционалност, а „ Информационно обслужване " продължава да работи и с останалите софтуерни компании, за могат всички персонални лекари да издават електронни медицински документи.

Ние сме подготвени с безусловно действителна работеща система, акцентира изпълнителният шеф на държавната компания Ивайло Филипов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР