Софтуерната компания Redis избра България за своя нов R&D центърГлобална

...
Софтуерната компания Redis избра България за своя нов R&D центърГлобална
Коментари Харесай

Вечерни новини: Софтуерният гигант Redis избра България; Австрийският бизнес търси партньори у нас

Софтуерната компания Redis избра България за своя нов R&D център
Глобална софтуерна компания Redis ще построи най-новия си център за научноизследователска и развойна активност в София. България е определена в състезание с още пет други страни. Планът е в началото тук да бъдат открити 75 работни места, като компанията дава поръчка за дълготрайно наличие тук. Новината идва като пресен лъх за IT сектора, който към този момент стартира да стяга коланите на фона на световния спад в търсенето.
Австрийските компании търсят сътрудници и снабдители в България
Докато на политическата сцена може да се каже, че Австрия и България не са изключително положителни другари, визирайки разногласието към приемането на България в Шенген, то бизнесът основава партньорства между тях. Австрийските компании търсят интензивно сътрудници и снабдители в България, с цел да съкратят веригите си на доставки, и където е допустимо разискват разновидности за придобивания на български компании. Това важи изключително за бранша на металообработването, стана ясно по време на годишната среща на австрийския бизнес в България с медиите.
България стартира годината като вносител на ток
И през първите седем дни на новата година България продължава да внася повече ток, в сравнение с изнася, а производството на електрическа енергия се срутва. Това излиза наяве от данните на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) за първите седем дни на 2024 година
Европейската асоциация на туроператорите ще популяризира България против 300 000 лева
Министерството на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници (ЕСТАА) сплотяват старания за популяризирането на България като туристическа дестинация. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова, която подписа съглашението за съдействие с ЕСТАА по време на публична гала, която се организира през днешния ден в София във вторник.
Цеков се пробва да смекчи недоволството поради дефицита на пари за саниране
Регионалният министър Андрей Цеков към този момент няколко дни се пробва да потуши заформящото се неодобрение измежду кметовете поради дребното класирани здания за саниране. Точно преди Коледа отрасловото ведомство разгласява лист с утвърдени към 750 блока от 102 общини, сред които ще се разпределят 1.1 милиарда лева от Плана за възобновяване и резистентност. Оттогава до момента редица локални управляващи споделят, че желаят преразглеждане на класирането поради субективни критерии и подозрения за манипулиране на енергийни обследвания.
Инвеститорът във вятърния парк край Шабла получава 100 млн. евро от Европейска банка за възстановяване и развитие
Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) финансира със 100 милиона евро финландския фонд Taaleri SolarWind III, с цел да построи 800 MW нов потенциал за възобновима сила в стопанските системи, в които Европейска банка за възстановяване и развитие влага.
В борба за здравето: Медицински център „ Деа Медикълс “ се развива с европейски средства
Сърдечно-съдовите болести са причина номер едно за смъртните случаи в Европа. Те са и главен фактор за инвалидизиране на популацията и понижаване на качеството на живот.

Още по-лошата вест е, че съгласно статистиката на Евростат за интервала 2017 – 2019 година България е преди всичко в Европейския съюз по преждевременна гибел от сърдечно-съдови болести. Това е повода всяка година у нас живота си да губят приблизително 160 души на 100 000 население под 65-годишна възраст.
„ Край на трагичните нараствания “: Ще донесе ли 2024 година спад в цените на самолетните билети?
Драматичното нанагорнище на авиоиндустрията от пропастта, в която падна поради пандемията, може би скоро ще завърши скоро. Преглед на голям брой отчети демонстрира стабилизиране на няколко основни индикатора, защото бързият напредък след историческия спад завършва и стартира нова епоха на нормалност.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР