Софтуерът за сигурност помага за намаляване на времето за реакция при извънредни ситуации в училище

...
Докато учениците се връщат в клас за новата учебна година,
Коментари Харесай

Докато учениците се връщат в клас за новата учебна година, безопасността на децата остава основна грижа.

Миналата година 40 души бяха убити и 100 други бяха ранени при стрелби в училища в Съединените щати, но иновативна програма, която опростява безопасността, сега се използва в близо 2000 училища в цялата страна, за да помогне за безопасността на децата.

Когато се случи извънредна ситуация в училище, времето за реакция е от решаващо значение, затова Иво Алън създаде 911Inform, софтуер за сигурност, предназначен да свързва персонал на място, диспечери и лица, които бързо реагират едновременно за всичко - от битка до здраве проблем с насилието с огнестрелно оръжие.

„Ние основно се свързваме с телефоните в сградата, системата за камери, HVAC, цялата технология, която е в сградата“, каза Алън, отбелязвайки, че училищата, които са внедрили технологията, са видяхме 60% намаление на времето за реакция.

Незабавният достъп може да бъде животоспасяващ. 911Inform работи, като уведомява училищния персонал, преди телефонът дори да звънне при изпращането на 911.

При демонстрация на технологията системата незабавно прие обаждане на 911, направено от Алън от вътрешността на училище, и незабавно показа откъде идва обаждането. Системата му позволи да види местоположението на класната стая, най-добрия маршрут от най-близката врата и може да покаже камери за наблюдение на живо.

„С едно докосване мога да заключа сградата“, каза Алън.

Полицейските управления получават системата безплатно, когато училищен район се регистрира. В зависимост от размера на училището, първоначалната инвестиция може да бъде до $25 000 плюс $5000 на година за поддръжка.

Училищният служител по ресурсите Крис Сандман донесе технологията в Morris County Vocational School в Ню Джърси след хаотично блокиране през 2019 г. Когато учениците пристигнаха за училище, той получи достоверна заплаха със стрелец и не успя да уведоми служителите, които все още не бяха в кампуса.

Той казва, че прекарва всеки ден в мислене как да защити учениците.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР