Софтуерът за машините трябва да бъде доработен от Смартматик. Британският

...
Софтуерът за машините трябва да бъде доработен от Смартматик. Британският
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Софтуерът за машините трябва да бъде доработен от Смартматик

Софтуерът за машините би трябвало да бъде доработен от " Смартматик ". Британският дипломат в България участва на срещата в ЦИК, тъй като той ни оказа помощ да изпълним тази среща със " Смартматик ". Фирмата има централа в Лондон и посредством съдействието на посланика на можехме да изпълним тази среща. Това сподели пред NOVA NEWS зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

 

" Шест партии са подали заявките си за присъединяване в локалните избори. Това в действителност е най-сложният избор за организация. Изборите са с висок интерес, а и ще се гласоподава с три бюлетини, в Столична община на някои места с четири ", означи Матева. 

 

По думите ѝ в случай че има проблем с непълен брой подписи, се дават инструкции по какъв начин да бъдат събрани. " Когато съберат 2500 подписа, партията и обединението може да се записва. Най-напред би трябвало да се записват в ЦИК, а по-късно и във всяка ОИК, на чиято територия ще желаят да вземат участие. Става дума за 265 общини. Проблемът с хартията е изкуствено основан, тя дава отговор на всички условия. При 20-30 машини имаше изказвания за проблем с хартията ", разяснява тя. 

 

На тези избори ще се гласоподава за кмет на община, за общински съвет и районни кметове. " Трябва да се гласоподава с хартиени бюлетини и с машини, които да отпечатват бюлетини. Работим по обезпечаване на нужното. 1,8 млн. са заделени по сметката на ЦИК. Софтуерът, който има страната, не е доработен и надграден, че да може да се гласоподава в общи локални избори. " Смартматик " би трябвало да позволи и помогне за надграждането. Говорили сме с тях, имаме предпочитание да сключим директни контракти с тях, само че те не са съгласни ", изясни Матева. И добави, че ще бъде по-лесно и по-спокойно, в случай че сред двата тура има две седмици, а не една, само че даже при седемдневен период, ЦИК ще се оправи. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР