SoftServe и Viber разработиха чатбот с достоверна информация за пандемията

...
SoftServe и Viber разработиха чатбот с достоверна информация за пандемията
Коментари Харесай

Компаниите от AIBEST продължават да даряват дигитални решения на правителството в борбата с COVID-19

SoftServe и Viber създадоха чатбот с достоверна информация за пандемията

Като част от поетия ангажимент към държавното управление за цифровизация на съществени системи в страната, фирмите от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST) не престават безплатно да подаряват цифрови решения в битката с COVID-19.
След като ScaleFocus създадоха мобилното приложение ViruSafe, различен член на AIBEST SoftServe взаимно с Viber сътвориха чатбот асистент COVID-19 Bulgaria.
Всички над 4 млн. консуматори на Viber в България ще могат да намерят най-актуална информация от достоверни източници за развиването на пандемията и подхванатите от страната ограничения, както и препоръки по какъв начин да предпазим себе си и околните си от заболяването.
Чатбота сплотява на едно място статистика за заболеваемостта у нас, всички вести по тематиката, в това число и запис на брифингите на Националния действен щаб за битката с COVID-19. Неговата функционалност разрешава и приемането на вести за оповестени настоящи вести в действително време.
В него всеки консуматор може да си направи бърз онлайн тест въз основата на най-често срещаните признаци за евентуалния риск от COVID-19. Създателите на решението припомнят, че пробата не можа да бъде интерпретиран като диагноза, по тази причина при нараснал риск той препраща към мобилното приложение ViruSafe или пряк контакт с персоналните лекари. Интерактивното решение дава опция и за евакуиране на мобилното приложение ViruSafe, което при констатиране на признаци, въвеждани от потребителите, автоматизирано уведомява персоналните им лекари.
„ Вярваме, че с навлизането на идващ стадий в развиването на изключителната обстановка едно от най значимите неща е потребителите да имат опция да се осведомят бързо и елементарно за взетите ограничения, като се доверяват единствено на тествана информация. Ние обединихме софтуерната си експертиза с цел да разработим интерактивно решение посредством което потребителите ще могат да управляват потока от информация по комфортен за тях метод. " разяснява Андон Симеонов, изпълнителен шеф на SoftServe.
„ Viber е най-широко публикуваното приложение за връзка в България, конфигурирано на над 90% от смарт телефоните в страната. Затова считаме, че този интерактивен чатбот ще е извънредно известен измежду потребителите със своята леснота за прилагане, богати функционалности и самодейно изпращане на вести. ", добави Атанас Райков, Старши Директор на Ракутен Вайбър за Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Северна Африка.
„ Членовете на AIBEST интензивно вземат участие с непринуден труд в създаването на софтуерни решения за справяне с пандемията, тъй като виждаме ролята си в поддръжка на опазването на здравето. Ние като бранш, който по смисъла си е „ промишленост на знанието ", работим за ускорение на дигитализацията на съществени процеси в страната. Мобилизирането на всички запаси, частни и обществени, с ясна цел - работата в съдействие, в действителност може да отключи голям капацитет. ", разяснява Илия Кръстев, ръководител на управителния съвет на AIBEST.
Абонирането на потребителите за формалния български чат бот за Covid 19 може да се направи посредством този линк или като се потърси " Covid-19 Bulgaria " от главния екран на Вайбър.
В края на март AIBEST се ангажира да подари 15 000 часа непринуден високоекспертен труд за дигитализирането на опазването на здравето в България. Паралелно с това асоциацията ще даде разбор на трансформациите в бизнеса, обществения бранш и обществените системи, провокирани от COVID-19 пандемията. Анализаторите на фирмите в AIBEST ще проследят, проучват и дават сполучливи практики и рекомендации за промени на политики и нормативна уредба на база трансформациите в стопанската система, пазара на труда, интернационалните връзки и стратегическите за България браншове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР