SoftBank Group Corp. преговаря за продажбата на производителя на роботи

...
SoftBank Group Corp. преговаря за продажбата на производителя на роботи
Коментари Харесай

Hyundai купува производителя на роботи Boston Dynamics

SoftBank Group Corp. договаря за продажбата на производителя на роботи Boston Dynamics Inc. на Hyundai Motor Co., написа The Korea Economic Daily, базирайки се на източници, осведомени със случая.

Предложените условия на договорката ще дадат на южнокорейския авто производител надзор над компанията за роботика, а договорката се прави оценка на близо 1 милиард $, сподели източник, поискал анонимност, защото договарянията към момента не са завършили, написа. 

Страните са покрай подписване на съглашение, само че изискванията по договорката към момента не са избрани и тя може и да не се реализира. Ако обаче всичко върви по проект, продажбата ще бъде финализирана на 10 декември на съвещание на борда на Hyundai.

Представители на Boston Dynamics, Hyundai и SoftBank отхвърлиха да разясняват договарянията за договорката пред Bloomberg. В изказвания, изпратени по имейл, Hyundai съобщи, че " непрестанно изследва разнообразни благоприятни условия за вложения и партньорство ". От Boston Dynamics обявиха, че тяхната работа продължава да генерира интерес от сътрудници, заинтригувани от по-задълбочени търговски връзки с нашата компания.

Компанията Boston Dynamics, израснала на основата на лаборатория по роботика в Масачузетския софтуерен институт, не за пръв път сменя собствеността си. През 2013 година Гугъл я купи, само че създателите на Boston Dynamics и управлението на търсачката не съумяха да се спогодят по какъв начин да трансфорат неповторимите разработки в печеливш бизнес. В резултат на това през 2017 година компанията беше продадена на японската SoftBank. 

Boston Dynamics е по-скоро изследователска компания, в сравнение с бизнес, защото роботите са софтуерно напреднали, само че не са търговски жизнеспособни. Включително Spot - маневрен робот, който наподобява на куче. Видеоклиповете на занимателните творения на Boston Dynamics постоянно събират милиони гледания в YouTube, само че компанията твърди, че сега е нерентабилна. За разлика от тях, Hyundai създава извънредно практични индустриални роботи, предопределени за фабрична приложимост.

През ноември източници от The Korea Economic Daily оповестиха, че Hyundai Motor е наела Goldman Sachs като консултант и водещата корейска адвокатска адвокатска фирма Kim & Chang като юридически консултант, с цел да помогне при договорката с Boston Dynamics, напомня изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР