Софийското поделение на Националната агенция за приходите обяви, че покрай

...
Софийското поделение на Националната агенция за приходите обяви, че покрай
Коментари Харесай

НАП - София, засилва проверките без да пречи на празничната атмосфера

Софийското отделение на Националната организация за приходите разгласи, че около почналите празници ускорява инспекциите на комерсиалните обект, само че увери, че " контролните дейности по никакъв метод няма да попречат на празничната атмосфера ".

Засилено наблюдаване и надзор на търговци на едро на риба, рибни магазини и заведения за хранене организират инспекторите поради днешния Никулден. Служителите от отдел " Оперативни инспекции " наблюдават за съществуване на касови апарати, издаване на фискални бонове и действително отчитане на оборотите. При неиздаване на касова записка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за период до един месец, припомнят от Национална агенция за приходите.

Към проверяващите екипи се включват и обществени реализатори. Те правят наложително изземане на средствата от касите на компании и търговски обекти с обществени отговорности, които не са погасени непринудено в период. Мерките са ориентирани към повече от 35 обекта, търгуващи с риба на територията на София, като досега при осъществените инспекции в обекти за търговия на едро не са установени нередности.

Активният надзор ще продължи и през идните празници – към студентския празник данъчните чиновници ще ревизират за укрити обороти и нарушавания в най-големите хотели, заведения за хранене и нощни заведения в Боровец и Банско и на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Инспекторите на териториална дирекция София ще наблюдават и за годни трудови контракти и обезпечаване на действителни заплати на работещите в обектите.

През коледните и новогодишните празници данъчните ще реализират физическо наблюдаване и покупки на правилото на тайния клиент. Ще се засича и проучва информацията, която отдалечено се подава към приходното ведомство от фискалните устройства. В случаите на несъответствия ще се правят спомагателни инспекции, а при подозрения за съзнателно укриване на обороти и проверки на юридически и физически лица.

Със старта на ски сезона ще се ускори и контрола в курортите на територията на региона, в съдействие с органите на Министерство на вътрешните работи. Ще се правят скрити и очевидни наблюдения и инвентаризации за действително отчитане на оборотите.

От Национална агенция за приходите София прецизират, че целят трайна смяна в държанието на бизнеса, а не толкоз налагане на наказания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР