Софийското летище продължава да носи името ВраждебнаИнициативата столичното летище да

...
Софийското летище продължава да носи името ВраждебнаИнициативата столичното летище да
Коментари Харесай

Защо летището трябваше да стане и защо не стана Желю Желев

Софийското летище продължава да носи името " Враждебна "

Инициативата столичното летище да носи името на първия демократично определен български президент Желю Желев удари на камък. Комисията по назоваване на обекти с национално значение и обитаеми места към президентството е отказала да даде зелена светлина за това. Мотивът е, че няма мнения от институциите, както и публичен спор по въпроса. За това стана ясно от годишния доклад на комисията по активността й за 2018-а.

Предложението за преименуване на летището, познато като „ Враждебна “, пристигна от Петко Симеонов, един от създателите на Съюз на демократичните сили и Соломон Паси, като за задачата бе основана петиция на уеб страницата петиция.ком. Тя беше адресирана до президента Румен Радев, поради неговото конституционно пълномощие да наименува обекти с национално значение.

Законът за отбрана на персоналните данни, признат от Народното събрание през предходната седмица, няма за цел да банкрутира предприятия или медии. Неговите текстове даже улесняват работата на публицистите, сподели ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов.

Твърденията, че посредством него ще има надзор на медиите и ще се ограничи свободата на словото, той дефинира като подправена вест. Караджов разгласи, че десетте правила, които не би трябвало да бъдат нарушени, с цел да не се стигне до наказания, били дадени за облекчение на публицистите.

Както е известно, през предходната седмица Асоциацията на европейските публицисти прикани президента да наложи несъгласие на закона, " Така признатият законопроект опонира на съществени правила и права, планувани в конституцията. Той не дава отговор на духа и правилото на регламента на Европейския съюз, съгласно който обработването на персонални данни следва да е предопределено да служи на човечеството ", се споделя в причините на браншовата асоциация.

 

bgonair.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР