Софийският военно-апелативен съд ще решава днес дали петима от шестимата

...
Софийският военно-апелативен съд ще решава днес дали петима от шестимата
Коментари Харесай

Апелативен съд решава за ареста на 5-има от обвинените в шпионаж за Русия

Софийският военно-апелативен съд ще взема решение през днешния ден дали петима от шестимата упрекнати за шпионаж в интерес на Русия да останат в ареста. Те апелират задържането си под стража, което първоинстанционният военно-окръжен съд им наложи след 23-часов правосъден маратон. За шестия от групата за шпионаж прокуратурата не изиска задържане под стража, откакто той направил цялостни признания.
Два правосъдни състава си поделиха петимата обвинени, а в петте обособени правосъдни производства се явиха петима обвинителите, в това число и командировани от други прокуратури. 
 Заради ковид: Единият от съветските дипломати, оповестени за личност нон грата, не може да си тръгне Заради ковид: Единият от съветските дипломати, оповестени за личност нон грата, не може да си тръгне
Единият от оповестените за личност нон грата съветски посланик няма да може да напусне страната ни в границите на дадените му 72 часа, защото...
Резултатът в ранните часове на понеделник: непрекъснат арест за „ Резидента “ Иван Илиев, някогашен началник във военното разузнаване, брачната половинка му с българско и съветско поданство, зам.-шефа на дирекцията за бюджета и разноските във Военното министерство полковник Петър Петров, началника на класифицираната регистратура в Парламента Любомир Медаров и един настоящ чиновник на Министерството на защитата.
Адвокатите им апелират законосъобразността на първоинстанционните решения и желаят анулацията им от военно- апелативните съдии.
Часове след привършване на последната мярка за неотклонение в понеделник, прокуратурата разгласи, че е събрала данни, че двамата съветски дипломати са правили разследваща активност у нас.
Според неофициална информация това са получателите на секретната информация, която, съгласно службите и прокуратурата - против възнаграждение са изнасяли от работните си места участниците в групата за шпионаж в интерес на Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР