Софийският военно-апелативен съд решава днес дали четирама от шестимата обвинени

...
Софийският военно-апелативен съд решава днес дали четирама от шестимата обвинени
Коментари Харесай

Обвиняемите в шпионаж се уговаряли в ареста как да манипулират разследването

Софийският военно-апелативен съд взема решение през днешния ден дали четирама от шестимата упрекнати за шпионаж в интерес на Русия да останат в ареста.

Преди седмица шестима души бяха арестувани за шпиониране в интерес на Русия. Един направи признания и беше пуснат под парична гаранция. Останалите петима военният съд остави за непрекъснато в ареста, в този момент част от тях желаят смяна на мярката в по-лека. Днес се гледат молбите за смяна на ограниченията за неотклонение на четирима от обвинените.

Четири тома нови доказателства внесе военната прокуратура във Военно-апелативния съд по следствието против арестуваните за шпионаж в интерес на Русия. Два от томовете са със секретни материали, открити по време на обиските. Другите два са разпити на очевидци, съобщи.

От тях излиза наяве, че в ареста обвинените са се уговаряли кой какви пояснения да даде, с цел да манипулират следствието и да обяснят откритите у тях секретни документи.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Т.нар. " резидент " и апетитен за началник на групата някогашен началник във Военното разузнаване Иван Илиев и неговата брачна половинка Галина са се срещнали в ГРУ (Главно разследващо ръководство на Русия), когато той е бил на образование там. 66-годишната Галина Илиева е обучаване в руските разследващи служби. Сестрата на Галина Илиева е била персоналната секретарка на Рем Вяхирев.

От новите доказателства излиза наяве, че шефът на секретното деловодство в Народното събрание Любомир Медаров постоянно е преснимвал отчети на ДАНС и Национална разузнавателна служба, които са били планувани сама за президента, премиера и ръководителя на Народното събрание.

Днешното правосъдно съвещание стартира с мярката за неотклонение на обвинявания в шпионаж полк. Петър Петров, заместник-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата.

 Обвиненият в шпионаж полк. Петър Петров, заместник-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата
Обвиненият в шпионаж полк. Петър Петров, заместник-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата
Снимка: Българска телеграфна агенция

Според обвиняването полковник Петър Петров е снимал от компютъра си документи, свързани с бази на НАТО у нас и евентуално данни за покупката на изтребителите F-16.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР