Софийският университет Св. Климент Охридски“ще има свой филиал в Бургас,

...
Софийският университет Св. Климент Охридски“ще има свой филиал в Бургас,
Коментари Харесай

Софийският университет ще има свой филиал в Бургас

Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ще има собствен филиал в Бургас, реши държавното управление. Откриването му е по предложение на висшето учебно заведение въз основа на позитивно оценен план от Националната организация за оценяване и акредитация.

Мотивите на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ за разкриване на звеното подхождат на задачата и стратегическата цел на висшето учебно заведение, избрани от традицията и смисъла му като водеща институция за обучение от типичен вид, подготвяща експерти за другите обществени и културни сфери на публичния живот.

Предвижда се във филиала да се приготвят студенти за придобиване на висше обучение в две професионални посоки: Музикално и танцово изкуство и Религия и теология. Обучението, според плана за разкриване на звеното, ще се реализира по три специалности от професионално направление Музикално и танцово изкуство за придобиване на образователно-квалификационните степени „ бакалавър “ и „ магистър “ в постоянна форма и по две специалности от професионално направление Религия и теология за придобиване на степен „ магистър “ в задочна форма.

С откриването на филиала ще се отговори на нуждата от фрагменти за туристическия и културен бизнес в комбиниране с духовна култура и мениджмънт в региона на поклонническия туризъм. Подготовката на фрагменти с висше обучение по специалностите на филиала ще обезпечи редица преимущества на града и района, заради което общинското управление и кметството на Бургас застават зад концепцията за основаването му и обезпечават съответната материално-техническа база за потребностите на образованието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР