Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на 988-мо място в ...

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на 988-мо място в

Софийският университет е на 988-мо място сред висшите училища в света и на 404-то в Европа


Софийският университет "Св. Климент Охридски " е на 988-мо място в Рейтинга за университетските достижения на университетите /URAP/ за 2018/2019 година. Алма матер е на 404-то място в Европа от 817-те европейски университета, оповестиха от висшето учебно заведение.

Сред главните знаци, които дефинират позицията на Софийския университет, са броят на публикациите, броят на цитатите, общият брой на научни документи, импакт факторът и интернационалното съдействие.

Системата за класиране на URAP събира данни за 4000 висши учебни заведения в цялостен свят, прави оценка университетските достижения с главен фокус върху научната активност на университетите и класира най-хубавите 2500 висши учебни заведения в света. Това прави класацията URAP една от най-всеобхватните академични рейтингови системи, представящи най-хубавите 10 на 100 от международните университети.

Класацията се прави всяка година от Изследователската лаборатория за рейтинг на университетските достижения на университети, основана като интернационален план през 2009 година в Института по информатика на Близкоизточния механически университет в Анкара, Турция.

Базирана е напълно на справедливи данни, получени от библиометрични източници. Благодарение на системата повече университети имат опцията да следят своя настоящ научен напредък и могат да създават тактики за подсилване и продължение на напредъка. Годишен международен рейтинг на университетите се разгласява всяка година от 2010 година, осведомят от СУ.

Източник: skandal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg