Софийският университет Св. Климент Охридски е класиран на 741-750 място

...
Софийският университет Св. Климент Охридски е класиран на 741-750 място
Коментари Харесай

За десета поредна година: Софийският университет е сред най-добрите в света

Софийският университет " Св. Климент Охридски " е класиран на 741-750 място в оповестената на 27 юни 2023 година международна ранглиста за 2024 година на QS World University Rankings, в която взе участие от 2013 г. 

За присъединяване тази година са кандидатствали 2963 университета, от които до класиране са позволени 1503, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Софийският университет е единственият български университет, който намира място в тази ранглиста, и е измежду първите 50% от класираните 1503 най-хубави университети в света, в първите 25% от участващите университети и в първите 2% от всички университети.

Университетите се правят оценка въз основата на девет критерия: академична известност, брой цитирания на факултет, известност измежду работодателите, професионална реализация на приключилите, съответствие на студенти и преподавателски състав, брой задгранични студенти, брой задгранични преподаватели, присъединяване на институцията в интернационалните проучвателен мрежи, резистентност.

Според класацията най-голям е триумфът на Софийския университет в индикаторите: съответствие на студенти/преподаватели и професионална реализация на приключилите.

За дванадесета поредна година отпред на влиятелната ранглиста е Масачузетският софтуерен институт, Съединени американски щати. Университетът в Кембридж резервира второто си място, а университетът в Оксфорд се изкачва до трета позиция. Следват университетът Харвард и университетът Станфорд в Съединени американски щати, Импириъл колидж в Лондон, Англия, Швейцарският федерален софтуерен институт в Цюрих, Швейцария, Националният университет на Сингапур, Юнивърсити колидж в Лондон и университът на Калифорния, Бъркли в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР