Софийският университет Св. Климент Охридски“ е част от проекта INNOAIR,

...
Софийският университет Св. Климент Охридски“ е част от проекта INNOAIR,
Коментари Харесай

Иновативен градски транспорт на поискване в София тръгва през 2022 г.

Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ е част от плана INNOAIR, в границите на който ще бъде пилотно пусната за първи път в Европа концепцията за публичен превоз на поискване с електрически рейсове.

INNOAIR беше първият план, който получи финансиране по Urban Innovative Action – самодейност на Европейския съюз, насърчаваща пилотни планове в региона на устойчивото градско развиване.

Изминаха съвсем две години от началото на плана и резултатите са обещаващи: София ще вкара нискоемисионни зони, които ще лимитират влизането на транспортни средства в избрани елементи на града с високо нечист въздух през избрани дни от годината. Освен това нашият град ще извърши и повсеместен разбор на опцията за първи път да започва такса запушване.

Софийският университет способства за разбора, като прави оценка на икономическите последствия, зараждащи вследствие на въвеждането на такса запушване в София. Гражданите ще бъдат осведомени по отношение на това какви са изгодите и разноските, свързани с въвеждането на самодейността. Освен това, други градове в Европа ще могат да употребяват наново избрани аспекти на разбора, до момента в който основават своите ограничения за възстановяване на качеството на въздуха.

Ако сте любопитни да научите повече, посетете.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР