Софийският университет може да отмени решението за нулев прием по

...
Софийският университет може да отмени решението за нулев прием по
Коментари Харесай

Отменят нулевия прием по медицина в Софийския


Софийският университет може да анулира решението за нулев банкет по „ медицина " през идната академична 2018-2019 година. "На 28 март ще имаме още един Академичен съвет, на който бихме могли да променим това ", разгласи ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков пред БНР. Той изясни и за какво се е стигнало до концепцията за нулева година.

„ Причината е вътрешни разногласия сред факултетите, свързани с формата на изпита, кой го организира и така нататък Факултетът по медицина желае личен изпит, както е във всички университети в страната, които преподават тези специалности, свързани с направление „ медицина ". Други факултети, които обичайно са провеждали този изпит, не бяха склонни да се съгласят. Ако преодолеем това разграничение, ще се разберем и това да не бъде нулев банкет ", изясни ректорът.

Той разяснява, че всяка последваща година се регистрира известно понижение на кандидат-студентите заради демографската рецесия.

Най-предпочитаните специалности обаче оставали през последните години съвсем едни и същи. Топ 10 се оглавява от логика на психиката, следвана от четири стратегии свързани с информатика и компютри, както и обичайно търсените „ социология ", „ политология ", „ публичнаадминистрация " и „ право ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР