Софийският районен съд задържа под стража О.С., обвинен в разпространяване

...
Софийският районен съд задържа под стража О.С., обвинен в разпространяване
Коментари Харесай

Оставиха в ареста последния от задържаните в София за разпространение на детска порнография

Софийският областен съд задържа под стража О.С., упрекнат в разпространение на нецензурен материали с деца, оповестиха от прокуратурата.

О.С. беше арестуван в София в петък (18.11) в границите на огромна интервенция за откриване на мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст, която се организира с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и Главна дирекция Борба с проведена престъпност на Министерство на вътрешните работи в София, Варна, Стара Загора, Хасково и други обитаеми места в страната.

По време на акцията в столицата бяха арестувани и Л.А., И.М., Б.Н. и С.З.  Те са упрекнати за разпространяването на нецензурен материали с деца. Софийският областен съд ги остави в ареста. Някои от тях споделиха пред съда, че не са знаели какви клипове смъкват. Други, в това число и IT-специалист, показаха, че не знаят, че като се абонират за торент канал, стават и разпространители на педофилското наличие.
О.С. е упрекнат, за това, че времето от 20 октомври до 18 ноември в София е популяризирал посредством стратегия в интернет до непостоянен брой интернет консуматори нецензурен материали - фотоси и видеоклипове, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

На 18 ноември по случая беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 159, алинея 4 във вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са осъществени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания на материални доказателства, направена е експертиза и са разпитани очевидци. Установени са голям брой файлове с нецензурен изображения на малолетни и малолетни лица.

По мотив арестуваните при акцията в петък в страната прокуратурата е предоставила пред съда компютърни експертизи, съгласно които от конфискуваните от домовете на обвинените компютри и флашки има над 700 - 800 клипа със полово принуждение с деца.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР