Софийският районен съд реши да остави в ареста полицая, който

...
Софийският районен съд реши да остави в ареста полицая, който
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста полицая, който пиян блъсна няколко коли в София

Софийският областен съд реши да остави в ареста служителя на реда, който блъсна няколко коли с 2.45 промила алкохол в кръвта, до момента в който тече наказателното му произвеждане.

Обвиняемият Владимир Владимиров блъсна няколко коли, измежду които и патрулка, в столичния квартал Дружба. В правосъдната зала сподели само, че не желае да му бъде налагана мярката за отнемане от независимост, защото има семейство и деца.

Служебният бранител на Владимиров акцентира, че обвиняването за приложимост на опиати при случая е безпричинно, защото здравната експертиза е отрекла съществуването на дрога в кръвта му.

" Считам, че не е редно да се извежда този миг - откакто си чиновник на Министерство на вътрешните работи, би трябвало да носиш по-голяма отговорност. Ами които са на по-високи длъжности, какво вършат? Това е правилно като характeристика, само че когато се изследва едно лице, неговото държание би трябвало да се има поради. Първо, неговата персона и държанието му в обществото. Това, че е чиновник в Министерство на вътрешните работи не значи, че го прави по-опасен. Това е моето мнение ", разяснява Чавдар Пенков - юрист на обвинения.

Въпреки това фактът, че Владимиров е опитал да се укрие, като 2 часа не е бил на мястото на местопроизшествието и е оставил собствен сътрудник да се показа за водач, накара съдията да вземе решение за мярката " задържане под стража " в хода на наказателното произвеждане. Обвиняемият ще апелира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР