Софийският районен съд решава дали да остави в ареста задържания

...
Софийският районен съд решава дали да остави в ареста задържания
Коментари Харесай

Съдът решава дали да остави в ареста задържаният при акция на СДВР адвокатски сътрудник

Софийският областен съд взема решение дали да остави в ареста арестувания при акция на Столична дирекция на вътрешните работи адвокатски помощник.

Иво Стефанов е упрекнат в потребление на неистинен документи и за държане на оръжия и муниции без позволение. От полицията оповестиха, че посредством неистинен документи и подставени лица са добити жилища в София.

В правосъдната зала Стефанов съобщи, че обвиняването не дава отговор на истината и уточни, че има мнение от графолог от частна лаборатория, удостоверяващо, че документите му не са подправени. По обвиняването за държане на оръжия и муниции Стефанов съобщи, че има сбирка и има съответните разрешителни и документи. В последната си дума към съда той помоли за заслужено решение.

Според прокуратурата обаче са събрани задоволително доказателства в хода на производството и изиска адвокатският помощник да остане в ареста. Обвинението уточни, че е осведомено графологичната информация и вещото лице е разпитано като очевидец. Частна експертна информация се разпорежда на частните специалисти като възложителят самичък показва относителен материал, изясни прокурорът по делото.

По връзки на оръжията, съгласно обвиняването, огромна част от тях са в положение да възпроизведат военен изстрел, което не дава отговор на условията за колекционерските оръжия. Все отново от прокуратурата показаха, че има разрешителни за доста от откритите при претърсванията оръжия.

Адвокатът на Стефанов съобщи пред съда, че няма заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение и посочи, че няма данни за противоправни прояви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР