Софийският районен съд прекрати за момента делото за клевета на

...
Софийският районен съд прекрати за момента делото за клевета на
Коментари Харесай

Съдът прекрати временно делото на Иван Гешев срещу Атанас Славов за клевета

Софийският областен съд приключи за момента делото за клюка на някогашния основен прокурор Иван Гешев против някогашния правосъден министър и сегашен депутат Атанас Славов поради изявление по отношение на Мартин Божанов. Причината е, че Славов има депутатски имунитет, заяви Българска телеграфна агенция.
 
На днешното съвещание, което бе закрито за публицисти, като очевидец трябваше да се яви и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, само че той не пристигна, защото е в планувана от дълго време командировка в Перник. Като очевидец бе призована и арбитър Владислава Цариградска, която също не се яви.
 
 Софийски областен съд Софийски областен съд Източник: Zonanews
Златка Иванова, юрист на Славов, изясни пред медиите, че клиентът ѝ е изискал от съда делото да продължи, само че в активността на Народното събрание не е планувана опция за събаряне на депутатски имунитет по каузи от частен темперамент, а единствено по такива от общ темперамент.
 
Според нея сходна допустимо може да се регламентира законово. Днес се показва, че даже да желаят делото да се прегледа депутатите не могат да реализират това, най-малко правосъдната процедура е такава, добави бранителят.
 
 Атанас Славов, Демократична България Атанас Славов, Демократична България Източник: Zonanews
Атанас Славов не се тормози от това дело, добави юристът и изясни, че думите му по отношение на Иван Гешев са на база изявление на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.
 
Адвокат Иванова добави още, че по делото са постъпили секретни материали от Национална работа " Охрана " (НСО), както и отговор от Първо Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в София, че при тях няма информация, подадена от защитата на Иван Гешев, че е наблюдаван.
 
Пред медиите Иван Гешев разяснява, че " съдът реши, че би трябвало да спре производството ", защото Атанас Славов има имунитет. " Има информация, доказана, че съм проследяван от лица, свързани с Мартин Божанов – Нотариуса. Тя е с гриф " класифицирана информация ", заради това делото беше закрито за публицисти. Толкова за това какъв брой познавам Нотариуса и какъв брой съм обвързван с него ", сподели Гешев.
 
По думите му НСО са удостоверили съответната информация, както и е приложена информация на чиновник на Министерство на вътрешните работи към оня миг. Гешев добави, че е бил наблюдаван в интервала, когато е бил заместник-главен прокурор.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР