Софийският районен съд остави в ареста за постоянно 37-годишния Захари

...
Софийският районен съд остави в ареста за постоянно 37-годишния Захари
Коментари Харесай

Мъчителят на кучето Мечо остава в ареста

Софийският областен съд остави в ареста за непрекъснато 37-годишния Захари Шулев, упрекнат в проявена свирепост към куче. Съдът почете настояването на държавното обвиняване за налагането на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", тъй като одобри, че има задоволително данни за осъществяване на действието, за което е упрекнат, а в случай че Шулев остане на независимост, има заплаха да се опита да заличи доказателства, както и да извърши друго закононарушение, написа Българска телеграфна агенция.

Обвинението твърди, че мъжът е предизвикал тежко или трайно увреждане по изключително непосилен за животното метод и с особена свирепост.

" Много скърбя. Това повече няма да се повтаря. Искам да ме освободите, с цел да се грижа за болния си чичо и с цел да не изгубя работното си място ", съобщи обвиненият Захари Шулев пред съда.

Той изиска от съда да не разрешава да бъде сниман от медиите по време на правосъдното съвещание, а бранителят му оспори мярката с аргумента, че е прекомерно тежка за осъщественото действие.

От държавното обвиняване припомниха, че случаят станал в нощта против 24 октомври в столичния квартал " Карпузица ". От прокуратурата се позоваха на свидетелски показания, съгласно което обвиненият и различен път е проявявал експанзия против животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвиняване при претърсванията в дома му е открита и пластмасова ушна марка с номер, евентуално принадлежала на едно от животните.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР